10 tips om Zomer Slank te worden
25 juni 2013 

10 tips om Zomer Slank te worden

Elk jaar merken we het in onze sportschool in Katwijk: tegen de zomer als het mooie weer zich laat zien: vrouwen die een paar kilootjes kwijt willen voor de zomer. Maar ook heren die net even wat strakker in de zwemshort willen zitten.

Nu moet ik als ervaringsdeskundige wel opmerken dat je eigenlijk een paar maanden eerder had moeten starten maar wees niet bang: het is nog niet te laat! 

Zo dadelijk zal ik je een interessante aanbieding doen zodat ook jij deze zomer een stuk slanker en fitter het strand op kan.

Om je alvast een handje te helpen heb ik hier 10 direct toepasbare tips voor je:

 1. Kleine beetjes
  Mijn advies is wat vaker te eten, zo 4 tot 6 keer per dag. Maar dan beperkt tot 3 grotere maaltijden zoals ontbijt, lunch en diner. Daarnaast kun je 3 tussendoortjes nemen.
 2. Dink voldoende water
  Water is belangrijk als het gaat om af vallen. En zeker in de zomer is het aan te raden om voldoende water te drinken. Water zorgt er o.a voor dat gifstoffen eerder en beter afgevoerd wordt. Een prima middel om het lichaam slank en gezond te houden.
 3. Dagelijkse beweging
  Alleen met voeding ga je het niet redden, ook bewegen is enorm belangrijk wanneer jij af wilt vallen en afslanken. Sporten zorgt ervoor dat je meer energie verbrand en dat je je vet kan verminderen en dus een betere spier en vet verhouding krijgt. Wat is goed? Eigenlijk alles wat voor jouw lichaam voldoende uitdaging is. Je lichaam meer prikkelen dan in het dagelijks leven is waar je naar moet streven.
 4. Drink geen zoete dranken
  Als er iets slechts is als je af wilt vallen is het wel frisdrank. Frisdrank bevat veel suiker en zijn dus enorme calorie bommen. Vermijden dus!
 5. Laat junkfood staan
  Pizza, Mc Donalds, Snackbar enz. Het is erg lekker allemaal maar trakteer jezelf slechts één keer met een junk maaltijd en maak er geen hele dag van. Junkfood zit vol vet en calorieën.
  Je kunt beter verse groenten en fruit eten.
 6. Eet voldoende groenten
  Vezels en groenten bevatten essentiële stoffen zoals vitaminen en ijzer maar helpen ook bij een betere stofwisseling en spijsvertering.
 7. Loop wat vaker en neem de trap
  We zijn het allemaal zo gewend: we pakken de lift en stappen snel in de auto. Als we winkelen, aan het werk zijn waar dan ook. Het wordt ons erg gemakkelijk gemaakt. Probeer de volgende keer er maar eens op te letten en neem dus wat vaker de trap en loop gewoon eens in plaats van de auto te pakken.
 8. Doe niet aan crashdiëten
  Crashdiëten helpen je misschien wel om snel en veel af te vallen. Maar je weet dat je daarna weer dubbel en dwars weer aankomt. De kilo’s zitten er dus sneller aan dan je denkt. En voor je het weer ben je een eeuwige jo jo. Crashdiëten zijn altijd gebaseerd op een energie tekort waardoor je te weinig voeding binnenkrijgt met als gevold dat je verbranding omlaag gaat en je dus meer vet op gaat slaan. Bovendien kom je uiteindelijk meer aan in gewicht dan dat je voor je dieët was.
 9. Leef gezond
  Misschien herken je het volgende: je hebt een drukke agenda en je jakkert maar door. Klachten en problemen negeer je waardoor het kan leiden tot een ongezonde leefstijl. Overgewicht ontstaat ook door medische problemen zoals diabetes of schildklier problemen. Let dus goed op jezelf en leef gezond.
 10. Slaap goed en drink minder koffie
  De ene persoon kan prima functioneren met een paar uurtjes slaap maar ideaal is dat je minimaal 6 uur slaapt per nacht. Wanneer je onregelmatig of te weinig slaapt kun je ook zwaarder worden. Ook koffie zorgt ervoor dat je slechter slaapt en is een stress verhogende factor wat er ook weer voor zorgt dat je aankomt. Thee daarentegen is een stuk beter, zeker groene thee geeft je stofwisseling ee flinke boost.

Ik hoop dat je at met deze 10 tips kunt en wil je natuurlijk altijd verder helpen met het verbeteren van jouw gezondheid en bij jouw wens om af te vallen.

Wil jij ook deze zomer een stuk slanker, fitter en strakker voor de dag komen op het strand of tijdens vakantie? Maak dan gebruik van onze tijdelijke Zomeractie en zorg dat jij dit jaar wel Bikini Proof bent!

Voor slechts € 45,00 kun jij 6 weken onbeperkt gebruik maken van onze sportschool in Katwijk: Fit aan Zee.
Uit ervaring van vorige jaren weten we dat er erg veel vraag is naar deze zomer actie dus raad ik je aan niet te lang te wachten met aanmelden.

Ja ik meld me aan voor de zomer actie.

 

[contact-form-7 id=”406″ title=”Zomeractie”]

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Direct contact opnemen kan natuurlijk ook:

bel sportschool katwijk

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Jacqueline
Door

Jacqueline

op 25 Jun 2013

Hallo Vraagje: de zomerslankcursus is die onder begeleiding of moet je zelf maar wat doen op de apparaten en wanneer kun je hiervoor terecht. Ik hoef niet echt veel meer af te vallen maar door jojoeffect en crashdieten zit ik losjes in het vel dus wil het allemaal wat steviger maken.tevens heb ik 0 conditie. Met vriendelijke groet Jacqueline

admin
Door

admin

op 25 Jun 2013

Beste Jacqueline, Bedankt voor je reactie en interesse in de zomer actie. Om bij Fit aan Zee te komen sporten zijn de eerste 2 afspraken zowieso verplicht om je wegwijs te maken. Je hoeft het dus niet zelf uit te zoeken. Je kunt starten wanneer je wilt hoor, als je wilt kun je een afspraak maken. Als je even een mail met je gegevens (telefoon, email) stuurt naar info@fitaanzee.n dan nemen we even contact op. Vriendelijke groet Arny van der Plas

Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.