Hoe ga je slank de zomer in
01 mei 2014 
in Nieuws

Hoe ga je slank de zomer in

Ben jij al klaar voor je badpak, bikini of zwembroek deze zomer?
En kun jij alle verleidingen weerstaan om het dit jaar wel te laten lukken?

Dit betekend niet dat je heel streng moet gaan lijnen of als een bezetene moet gaan sporten.
Maar als je gewoon wat bewuster gaat eten en drinken èn je volgt de volgende tips…dan…

Hieronder staan 10 direct toepasbare tips waarmee jij dit jaar de zomer zeker een stuk fitter en slanker in kan gaan. Tip: combineer deze tips met onze 6 weekse Zomer Actie en je zult nog sneller en meer resultaat behalen.

 1. Neem altijd de tijd om te eten, maak niet snel iets klaar en eet niet tijdens het t.v kijken, maar ga gewoon aan tafel zitten met een bord en bestek. Op die manier ben je veel bewuster bezig met je maaltijd. Stop wanneer je voor 80% vol zit en geniet van je eten en zorg dat je niet wordt afgeleid tijdens het eten.
 2. Beperk je alcohol gebruik. Alcohol is een enorme dikmaker. Het zorgt ervoor dat je minder verbrand waardoor je voeding sneller wordt omgezet in vet en het remt dan ook je vet verbranding.
  Vermijd alcohol dus voor de maaltijd, en wil je toch graag een glaasje drinken, kies dan gewoon voor de wat “lichtere” dranken.
 3. Sla geen maaltijden over en eet regelmatig, zorg dat altijd ontbijt, luncht en ’s avonds eet, en verspreid deze maaltijden over de dag. Ideaal is als je om de 2 tot 2,5 uur een eetmoment hebt.
  En daartussen gebruik je gezonde tussendoortjes die je kunt nuttigen tussen de maaltijden door. Ontbijten is echt mega belangrijk, je stofwisseling komt namelijk pas op gang na het ontbijt.
  Eet ’s avonds vlak voor het slapen eventueel nog een licht tussendoortje als je trek hebt.
 4. Leer jezelf aan elke dag minstens 30 tot 45 minuten te bewegen. Wel op een pittig niveau want de dagelijkse beweging zal voor je lichaam geen uitdaging meer zijn.Dit kan thuis of buiten: wandelen, fietsen, of zet muziek aan terwijl je wat fitness oefeningen doet. Om jezelf te motiveren kan je een logboekje bijhouden waarin je al je sportieve activiteiten zet, zodat de oefeningen vanzelfsprekend worden en zodat je kan zien dat je vooruitgang boekt. Tegenwoordig zijn er vele apps te verkrijgen voor je telefoon of tablet.Een goed alternatief en oplossing is onze 6 weekse Zomer Kaart waarmee je een aantal weken even flink aan je conditie en  lichaam kunt werken.
 5. Rust, regelmaat en slaap is belangrijk in je leven. Zorg dat je minimaal 7-8 uur slaap pakt per dag en dat je gaat liggen voor 23.00 uur.Het is namelijk bewezen dat mensen die minder slapen meer kans hebben op het krijgen van overgewicht. Ga ook op gezette tijd te sporten, eten en te werken. Zodat deze routine een steun kan zijn om zonder snaai en graai momenten de dag door te komen.
 6. Wees realistisch en verwacht geen wonderen.
  Misschien moet je jouw hele leefstijl veranderen en dat kost nou eenmaal veel energie en vooral tijd. Iets wat je in jaren erbij hebt gekregen aan gewicht kun je niet binnen een aantal weken wegkrijgen. Hoe rustiger het afvallen gaat, des te langer je het vol gaat houden. Bovendien is de kans dat je erna weer aankomt een stuk kleiner. Begin met een klein beetje en schep je bord nooit in één keer helemaal vol.
  Zit je voor 80% vol, stop dan simpelweg met opscheppen en eten.
 7. Zeg tegen je vrienden en familie dat je er een gezonder eetpatroon op na houdt.
  Vraag of zij rekening mee je willen houden tijdens feestjes en verjaardagen.
  Zo kunnen zij je steunen en helpen om je aan je voedingspatroon te houden.Laat je niet ompraten om toch verkeerd te eten, maar motiveer hen om ook eens wat te laten staan. Want waarschijnlijk willen ook zij gezonder eten maar lukt het hen niet zodat zij zich een stuk minder schuldig voelen als jij ook ongezond eet.
 8. Gebruik gezonde en pure producten. Gebruik zo min mogelijk gefrituurd voedsel, snacks, chips en nootjes. Neem juist magere vlees(waren), zoals rosbief, rundergehakt en kipfilet.Vermijd de jus en sauzen en kies gekookte aardappelen, vlees, vis en groenten en eet geen calorierijke pasta- en rijstsausjes. Neem als toetje een kopje koffie of thee en neem geen toetje na je maaltijd.Drink veel water, als je opstaat, tijdens het koken en gedurende de dag.
 9. Dit zal je maag al wat opvullen, waardoor je eerder vol zit en het zorgt voor een goede vocht huishouding en reiniging van je lichaam.
 10. Ga nooit winkelen of boodschappen doen met een lege maag.
  De kans is dan extra groot dat je te veel ongezonde dingen koopt.
  Maak een boodschappen lijstje en houd je daaraan. Koop alles zoveel mogelijk vers of ingevroren.
  Mocht je toch wat lekkers willen kopen, neem dan gezond Liga reep of krentenbol.

Dit zijn jouw 10 direct toepasbare tips.
Bedenk altijd:  houd je doel en het resultaat in je achterhoofd!

Hanteer deze tips en je zult merken dat je veel lekkerder in je vel gaat zitten en dat je jezelf fitter, gezonder en energieker gaat voelen.

Mocht je zelf niet de motivatie hebben en heb je hulp nodig van professionele fitness en afslank coaches maak dan gebruik van onze 6 weekse Zomer Actie. Succes gegarandeerd!

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.