Hebben we supplementen nodig?
05 augustus 2015 
in Voeding

Hebben we supplementen nodig?

Tegen de tijd dat nieuwe klanten voor het eerst bij me aan tafel zitten, hebben ze het soms zover laten komen dat hun lichaam in een dermate staat is dat ze ongemakkelijke en pijnlijke symptonen en klachten ervaren.

Over het algemeen heeft het jaren geduurd voordat hun lichaam op dit “breekpunt” is aangekomen.
Het is ook belangrijk om te begrijpen dat het vaak vele maanden zal duren, mist geen jaren gaat duren om ze van deze symptonen en klachten af te helpen.

Denk aan chronische vermoeidheid, stress, verminderde weerstand, concentratieverlies, huiduitslag, slapeloosheid, krampen en een ongezonde gewichssamenstelling.

Supplementen kunnen helpen om het lichaam weer in balans te krijgen. Maar daar is waarschijnlijk meer voor nodig. Sterker nog, misschien zijn er 5-10 supplementen voor nodig om de gezondheid weer te verbeteren.
Als er een “ernstig” gezondheidskwestie meespeelt zal het nog langer duren en meer inspanning kosten om dat te bereiken.

Met dit artikel wil ik aangeven dat we soms veel voordeel hebben bij het gebruik van supplementen.
De meeste mensen die niet in een “gezondheidscrisis” zitten vragen zich af waarom ze een supplement nodig hebben. “Ik voel me prima, waarom zou ik iets extra’s in moeten nemen?”

Hier zijn een aantal redenen waarom het belangrijk is om supplementen te gebruiken:

1. Verminderde vruchtbaarheid grond.
Zelfs als je gezond eet, diëten die voornamelijk gebaseerd zijn op veel groente en fruit daarbij bestaat de kans (tenzij je alles organisch eet) dat het voedsel uit grond komt die veel minder mineralen bevat dan zeg maar 20 jaar geleden.

Als voedsel keer op keer op de zelfde grond wordt verbouwd dan zal deze grond steeds minder mineralen bevatten.
Dit is ook een belangrijke reden om zoveel mogelijk organisch voedsel te eten.
Organische boerderijen hanteren een rotatie systeem zodat niet steeds dezelfde gewassen op dezelfde plaats wordt verbouwd. Helaas betekend organisch niet altijd dat je de hoogst mogelijke kwaliteit krijgt.
Alhoewel een organische bodem ook uitgeput kan raken, het kopen van organische voeding is nog altijd een betere en gezondere keuze voor jezelf en voor de aarde.

2. Langdurig transport voor levering.
Heb je gemerkt hoeveel producten te vinden zijn in de supermarkt die uit andere landen komen? Als je denkt dat je favoriete mango of ananas (uit Hawaii of de Filippijnen) is geplukt op het hoogtepunt van de rijpheid, direct is ingepakt, en met spoed naar het vliegveld is vervoert om vervolgens ’s nachts naar je favoriete supermarkt is gebracht, dan heb je het helaas mis .

Soms worden voedingsmiddelen weken en zelfs maanden geplukt voordat we ze in de schappen vinden.
Ik adviseer je dan ook om zoveel mogelijk voedsel van lokale telers af te nemen om zo de transporttijd te verminderen en om ze de voedingswaarde van het voedsel dat ze eten te verbeteren.

3. Te lang koken van ons voedsel.
Nederlanders hebben de gewoonte om het eten ‘dood’ te koken wat zorgt voor een groot verlies van de voedingswaarde. Hierdoor verminderd de waarde van de aanwezige vitamine , mineralen, antioxidanten en enzymen enorm.
Het eten van deze uitgeputte voedingsmiddelen kunnen na verloop van tijd gezondheidsproblemen opleveren.

Koken op een manier waarbij het eten wordt ‘door gekookt, resulteert in ‘verloren voeding’. Als het gaat om het eten van groenten en fruit, is het eten van voeding die zo dicht mogelijk bij de natuur (en in ongekookte toestand) nog altijd de beste manier.

4. Het niet regelmatig eten van de maaltijden.
Veel mensen slaan maaltijden over. Ze grijpen snel een broodje of een snack en werken wat koffie naar binnen om vervolgens gehaast naar werk te gaan (herkenbaar?)

Later op de dag schuiven ze aan in de bedrijfskantine, buffet of “all you can eat”, en dit is ook niet altijd de beste keuze voor ons lichaam. Het legt vaak onnodige stress op ons spijsverteringsstelsel en het zal uiteindelijk leiden tot onaangename symptonen.

5. Normale veroudering kan spijsvertering problemen geven.
Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam minder enzymen, waaronder inclusief alle belangrijke die nodig zijn om de voeding dat we eten goed te verteren en op te nemen. Uiteindelijk resulteert dit in ” gewone” maagklachten , zoals reflux , maagzuur , maagklachten en chronische constipatie .

6. Stress, stress en stress zorgt voor een niet goed functionerend immuunsysteem.
Zonder enige twijfel: we leiden een druk leven en sommigen van ons zijn drukker dan anderen! Tussen de vele toezeggingen aan de familie, school, werk, gemeenschap, kinderen, geloof en andere verplichtingen, leven velen het leven met stress tot de MAX!

Al die stress eist een tol op je lichaam en verzwakt je immuunsysteem. Het nemen van supplementen kan helpen om die kloof te overbruggen en biedt je lichaam een deel van de voedingstoffen die het nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren .

Natuurlijk zal niets de plaats van het eten van goede en gezonde voeding innemen. Maar het binnen krijgen van kwalitatieve voedingsstoffen in de vorm van supplementen kan jou zeker helpen om een beter niveau van gezondheid te behouden .
Trouwens als je nog steeds door enkele je slechte gewoonten ( zoals het overslaan van maaltijden, het niet eten van biologische voeding en het eten van bewerkte voeding) heb je ze juist nodig!

Proeverij

Wil je weten wat supplementen precies inhouden en wat dit kan doen voor jouw lichaam (of het je het gevoel dat je te weinig groente en fruit binnen krijgt) dan wil ik je uitnodigen om onze presentatie bij te wonen op donderdag 6 augustus om 19.30 uur bij Fit aan Zee aan de Zwaaikom 1 te Katwijk.

Wij houden dan een proeverij weer en presenteren wij een nieuw “Superfood” product en laten zien hoe makkelijk dit is toe te passen binnen je huidige gerechten en eetgewoontes.

Dit product genaamd Daily Lift is een product wat bestaat uit 59 verschillende groentes en fruit in 1 portie.
Daily Lift heeft de antioxidant kracht van 16 porties organische en natuurlijke fruit en groentes. Met de “Cool Mint” smaak en de “Mixed Berry” smaakt gezondheid nog echt goed ook.

We zullen laten zien dat het product gewoon gemengd in water erg lekker is. Daarnaast laten we ook zien hoe makkelijk dit product te verwerken is in andere recepten.
Jongeren en ouderen houden van de smaak van Daily Lift . Als je komt proeven weet je waarom dit is. Daily Lift is een vertrouwde en gemakkelijke manier om je lichaam gezond te houden en genoeg energie te hebben voor je drukke leven.

Wat doet het?
Alkaliserend & energie gevend. Alkalische voedingsstoffen helpen je de PH waardes in het lichaam in balans te houden. Dit helpt meer energiek te worden, helpt het immuunsysteem, zorgt voor een scherpe geest, ondersteund de spijsvertering en vele andere voordelen.

Het kan helpen bij :

  • Verhoging van de Energie
  • Geven van een tevreden gevoel
  • Bestrijden van vrije radicalen (antioxidant)
  • Ondersteunen van het immuunsysteem
  • Bevorderen van de mentale focus
  • Bevorderen van de gezondheid van het hart en de spijsvertering
  • Ondersteunen van de algehele gezondheid

16 porties groentes en fruit

16 porties groentes en fruit en 59 verschillende superfood ingrediënten in 1. Bevat ook Chlorella, Spirulina, Turmeric, Aloe Vera, Mangosteen, Goij Bessen, Granaatappel, Probiotica, Noni, Enzymen, Acaibes en nog veel meer.

Geen GMO, Geen conserveermiddelen, geen kunstmatige ingrediënten, geen tarwe, geen zuivel, geen dierlijke bij producten, gluten vrij (4 deeltjes per miljard).
Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Gedurende de proeverij is er de gelegenheid voor het stellen van vragen.
In een geheel ongedwongen sfeer samen met een leuke groep mensen. Iets proeven is nog nooit zo leuk geweest.

Reserveer nu jouw plaats voor de proeverij bij Fit aan Zee door te bellen naar 0713411617

daily-lift-katwijk

 

 

 

 

 

 

Het is belangrijk voor ons te weten dat je komt en hoeveel mensen je mee gaat nemen. Hierdoor kunnen wij precies genoeg hapjes en drankjes klaar maken om voedsel verspilling te voorkomen. Erg leuk om met een groepje vrienden, familie of kennissen een leuke voedzame en lekkere avond bij te wonen.
Dus wat ons betreft kom ook!

De proeverij is vrijblijvend en bedoeld om om je vrijblijvend te adviseren en te informeren.
Stel gerust je vragen. Proef de producten. Maak eens een praatje met ons of met elkaar. Als we genieten van eten dan is het fijn dat dit gebeurt in een gezellige sfeer. Aan ons zal het niet liggen.

Wij kijken uit naar 6 augustus en hopen jou ook daar te verwelkomen!

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Elles
Door

Elles

op 06 Aug 2015

Graag wil ik vanavond even komen proeven. M.v.g Elles

Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.