Is eten in de avond slecht voor je?
13 juni 2015 
in Voeding

Is eten in de avond slecht voor je?

Veel mensen beweren dat voeding die je na 20 uur ’s avonds eet niet meer wordt verbrand en dat je juist daar dik van wordt en aankomt.

Dit is een fabel. Het maakt namelijk niets uit op welk moment van de dag je calorieën binnenkrijgt, jouw lichaam verbrandt ook na 20 uur energie.

Het belangrijkste is echter het aantal calorieën dat je binnenkrijgt en de samenstelling van je voeding, maar ook de mate waarin je beweegt.

Als je in de avond trek krijgt kun je gerust wat eten. Kies dan voor wat fruit, rauwkost of neem ’n snee volkorenbrood met wat beleg.

Ik heb hier 5 tips voor je indien je echt snakt naar een tussendoortje

 1. Kies voor iets kleins
  Wil je echt snacken? Neem dan iets kleins. Het is het beste om een snack te kiezen van minder dan 110 calorieën. Daarnaast is het slim om portieverpakkingen te kopen in de supermarkt.
  Ook een goede tips is om bijvoorbeeld één Sultana of één Evergreen uit de verpakking op te eten en de andere helft te bewaren voor een ander tijdstip.
 2. Snack met aandacht
  Tussendoor eten is prima, maar kies dan wel bewust. Voorkom dat je bijvoorbeeld langs de koektrommel loopt en gedachteloos een koekje meepikt.
 3. Vermijd verleidingen
  We weten allemaal wat we in onze kast hebben liggen en waar er op het werk de koektrommel staat.
  Vermijd deze plaatsen dan ook zoveel mogelijk. Stop de chips, koek en snoep zo ver mogelijk weg in de kasten. Of laat je partner het opruimen zodat jij niet weet waar het ligt 🙂
  Maar let op het werk ook goed op, hoe verder je weg staat van de snoep trommel of hapjes, hoe kleiner de verleiding om iets te nemen.
 4. Maak afspraken met jezelf over snoepen
  Spreek met jezelf een moment af waarop je een tussendoortje neemt: bijvoorbeeld bij de koffie of thee om 10.30 uur of 15.00 uur.
 5. Neem producten uit de Schijf van Vijf
  Naar werk, school of sportclub? Stop fruit, snackgroente, krentenbol of een belegde boterham in je tas. Zo stil je de trek met een product uit de Schijf van Vijf. Deze schijf geeft je volop gelegenheid om een gezond alternatief voor tussendoor te eten.

  Dat is het, 5 simpele en handige tips die jou kunnen helpen om van de lastige snaai momenten in de avond af te komen. Ik hoop dat je er wat aan hebt, laat het me gerust weten.

 

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.