Goede voornemens in februari?
06 februari 2019 

Goede voornemens in februari?

Wat ik heb ontdekt de afgelopen jaren is dat veel vrouwen hun goede voornemens uitstellen tot februari. Dat klopt ook wel want ik krijg in de maand februari meer aanvragen voor onze afslank cursus in Katwijk dan in januari.

Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom je zou moeten wachten met gezonder en verantwoorder te gaan leven. Maar is het wel een goed idee om uit te stellen? Is het een nieuwe trend? Wat is er toch aan de hand vroeg ik me af.

Voordat ik dat ga verklappen kunnen we eerst een aantal redenen bekijken waarom vrouwen (en ook mannen) goede voornemens uitstellen.

Je hebt nog teveel (ongezond) eten in huis

Een aantal vrouwen hebben me verteld dat ze het hebben opgegeven omdat er nog teveel junk food in huis was in januari. Ze proberen gezond en verantwoord te eten en leven maar er is simpelweg nog teveel rotzooi in huis. In de ijskast, in de vriezer en in de keukenkastjes.

Bijna de hele maand januari zijn ze bezig geweest om de overtollige ongezonde en verantwoorde voeding en drank op te maken. Voordat ze het zelf doorhadden zaten ze in een ‘in start wel in februari’ modus. Herkenbaar toch?

Ik snap het want ik heb het ook jaren zo gedaan. We gaan zo mee in het december gevoel waarbij we ZOVEEL verleidelijke maar oh zo ongezonde dingen kopen. Met name rond Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw kun je er niet omheen en is de verleiding te groot.

Er blijft teveel over waar je tot ver na december van kunt genieten. Zelfs al zou de hele dag dooreten, dan nog kom je niet door alle voeding en drank heen. Als je niet uitkijkt dan eet je in februari nog een Kerst diner 😉 Wel lekker maar voor je het weet vliegen er nog meer kilo’s aan.

Afslank cursus in Katwijk

Kilo’s die je dan vervolgens met een afslank cursus in Katwijk er weer af kunt krijgen. Dit jaar vond ik nog 5 flessen wijn van en 2 dozen chocola van jaren geleden. Serieus! Ik begrijp het helemaal waarom mensen de ‘left overs’ blijven eten. Het is lekker, en je hebt er immers toch voor betaald. En wie wil er nou eten en drinken weggooien waar je jouw kostbare geld aan heb uitgegeven? Niemand toch?

Weggooien is sowieso zonde en niet alleen kwalijk. Maar als je ervoor wilt zorgen dat je niet nog meer aan gaat komen, geef het dan weg. Ook dit jaar heb ik me voorgenomen in goede conditie en fitheid te komen en blijven. Dus mocht er wat over blijven, dan doe ik er iemand een plezier mee. Familie, buren er is altijd iemand die je blij kunt maken met een lekkere maaltijd en of een flesje wijn. En mochten ze geen drank lusten, zet een bericht op Facebook en je bent er binnen no-time vanaf.

Doe iets wat je nog nooit hebt gedaan

Mocht je het zonde vinden om iets weg te gooien of weg te geven? Doe dan iets wat je nog nooit hebt gedaan. Geef het weg in plaats van het zelf op te eten of drinken. Je zult zien dat je trots bent op jezelf. Je hebt namelijk het gevoel dat je zelf volledig in controle bent over je eigen gedrag en keuzes. Hoe tof is dat!

Dus de vraag is, waar laat je al dat overgebleven junk food? Geef je het weg? Gooi je het weg? Of stop je het in je lijf? De keuze is aan jou, weet wel dat je lichaam geen kliko bak is! Goed, we hebben vastgesteld dat je een overschot aan junk food in huis hebt.

Zijn er nog andere redenen waarom je zou wachten met gezond en verantwoord eten tot in februari? En zijn er nog meer redenen te bedenken waarom je pas in februari zou starten met een afslank cursus in Katwijk? Jazeker!

Ik ben te moe in januari

Echt waar, een aantal vrouwen vertelden me afgelopen weken dat ze pas in februari willen starte met onze afslank cursus in Katwijk omdat… Ze simpelweg te moe waren in januari! Het is werkelijk zo dat de kans groot is dat jij de goede voornemens vaarwel zegt.

De goede voornemens die jij in december hebt bedacht kieper je de eerste maand van het jaar overboord. Gewoon omdat je te moe bent.

En dit is het punt: Lid worden van een sportschool (na jaren niets te hebben gedaan) en daar als een malle onbeperkt te keer gaan. Zonder dat je weet wat je daar moet doen overigens. Tegelijkertijd je lichaam een afbeulen met een hongerplan, crash dieet en lijnpoging gaat gewoon niet werken.

Meer energie vragen van je lichaam terwijl je aan de andere kant minder brandstof tot je neemt is hetzelfde dan verwachten dat je Parijs kunt halen met een halve tank benzine. Geloof me, dat gaat hem echt niet worden. Je valt bijna om van de honger en wat je bereikt is dat je jouw lichaam letterlijk en figuurlijk afbreekt.

Wat ik je aanraad is kleine stappen zetten, rustig aan beginnen en vanwaaruit verder bouwen aan een sterk, fit en energiek lichaam. En dat kan alleen maar als je genoeg energie binnen krijgt uit volwaardige, gezonde en voldoende voeding.

Dus wanneer je te moe bent om te sporten, ga dan je eetpatroon onder de loep nemen. Net zolang totdat je zoveel energie hebt dat je niet kunt wachten om te gaan sporten.

Ik heb te weinig tijd

Een andere veel gehoorde reden is dat vrouwen maar ook mannen te weinig tijd hebben. Althans dat denk je, want je hebt net zoveel tijd als een ander.

Maar er ook geen plan op nahouden om gezonde en verantwoorde gewoontes toe te passen. Laat dat nou net datgene zijn wat we jou kunnen aanleren tijdens onze afslank cursus in Katwijk. Dat snap ik ook heel goed, als je geen plan maakt en geen doel stelt. Dan heb je eigenlijk alleen maar een plan om te falen.

Maar dat betekend niet dat je een perfect plan hoeft te hebben wat 100% super gezond en verantwoord is. Belangrijk is dat jij het jezelf makkelijk maakt zodat jij het ook na januari, februari maar ook de rest van het jaar vol kunt houden. Zorg voor een plan wat jou structuur geeft en wat jou alle handvaten geeft zodat je niet na een aantal weken terug valt in je oude gewoontes en gedrag.

Alles wat jij nodig hebt

Wat jij nodig hebt in februari (en de rest van het jaar) is een plan waarbij 80% van je voeding verantwoord en gezond is. En waarbij 20% je nog volop van het leven kunt genieten. Deze maand zijn we bij Fit aan Zee gestart met een afslank cursus in Katwijk wat jou helpt met afvallen en om meer energie te krijgen.

Geen pillen, geen shakes en of andere vervangende producten. En zeker geen overtollige junkfood van 2018.

Makkelijk, snel en zonder honger

Super makkelijk en snel, want waarom maak je het niet makkelijk voor jezelf? Want als je moe bent en je hebt niet heel veel tijd, waarom bezorg je jezelf dan onnodige stress vanwege één of ander dieet? Waarom starten met een crashdieet of hongerplan wat je op de lange termijn toch niet vol kunt houden?

Als je meer wilt weten over onze afslank cursus in Katwijk bekijk dan hier alle informatie. Zelfs al je al van alles hebt geprobeerd en hebt gefaald. Zelfs als je jarenlang je goede voornemens niet hebt weten vol te houden.

Of je nog nooit bent gestart, het is nooit te laat. Het is februari, nu is het tijd! Sterker nog, is biedt jou deze maand een Gratis adviesgesprek aan zodat jij al jou vragen kunt stellen over onze afslank cursus in Katwijk.

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.