Genieten tijdens de Paasdagen
29 maart 2018 

Genieten tijdens de Paasdagen

De Paasdagen komen eraan en je merkt en ziet het al aan alles. De chocolade eitjes liggen voor het grijpen, de plaatselijke bakker laat je alvast een stukje proeven van dat overheerlijke paasbrood en de supermarkten presenteren de Paasdagen alsof het Kerst is.

Probeer dan maar eens sterk in je schoenen te staan want zeg nou zelf het ziet er ook wel erg lekker uit allemaal. De eerste gedachte na één hapje of één eitje is vaak “lekker doe maar” en voor je het weet kun je niet meer stoppen (dit laatste vertel je jezelf waarschijnlijk keer op keer).

Wat er kan gebeuren is dat al deze kleine hapjes en stukjes jouw resultaat negatief beïnvloeden want het kan maar zo zijn dat je boven je dagelijkse energie behoefte uitkomt met als gevolg dat je aankomt.

Blijf dus binnen jouw doelstelling je inname in de gaten houden oftewel je eet niet meer dan je nodig hebt dan hoeft er dus helemaal niets te gebeuren.
Sterker nog…je kunt nog steeds afvallen en is het meest ongunstige geval blijf je een weekje hangen, so what het is Pasen toch? En dan mag je best wel genieten. MAAR.

Ga niet helemaal los

Pasen duurt geen drie, vier dagen dus ga niet helemaal los op vrijdag om vervolgens op dinsdag weer “normaal te doen”. Hou de juiste balans in de gaten tussen genieten en verantwoord bezig zijn. Kies één of twee momenten die voor jou belangrijk zijn. Dat kan zijn een etentje met je partner of een gezellige brunch met de gehele familie.

Dat zijn waardevolle momenten met bijzondere mensen en daar mag en kan je dan ook echt van genieten. Ik benadruk vaak de 80-20 regel waarbij je voor 80% je best doet en voor 20% net wat minder juiste keuzes maakt. In ben namelijk van mening dat slechte keuzes niet bestaan want wat is slecht? En vergeleken met wat is het slecht?

Over brunch gesproken

Wanneer je door mij of één van onze coaches bij Fit aan Zee begeleid wordt dan weet je dat ook wij van genieten houden en dat we zoveel mogelijk meedenken met onze klanten. En aangezien onze klanten niet van de killer body’s, superfood en van de straf en honger plannen zijn laten wij onze klanten gewoon lekker genieten met de Paasdagen.

Dus doen we net dat beetje extra wat nodig is om onze klanten te ondersteunen tijdens deze “lastige” feestdagen. Zo hebben we een recept voor een heerlijke Paasbrunch die ik ook jou cadeau wil doen.

En nee het zijn geen croissantjes, suikerbroodjes of chocolade eieren 😉 maar een verantwoord, gezond maar toch lekker recept. Klik op de volgende link – gratis Paasbrunch menu – en je kunt het menu gratis downloaden. Eet smakelijk en hele fijne Paasdagen gewenst!

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.