21 beloningen die je krijgt als...
29 september 2015 

21 beloningen die je krijgt als...

Vandaag schrijf ik om je te motiveren zodat je actie gaat ondernemen.

Ik begrijp de frustraties die je kunt hebben als het gaat om je lichaam. Ik weet alles over je onzekerheid over je gewicht en hoe hopeloos dat kan voelen. Het antwoord op al deze frustraties is dat je van de bank afkomt en actie gaat ondernemen, dag in dag uit.

Dus hier is mijn peptalk in een notendop – 21 beloningen die je krijgt als je regelmatig gaat sporten.

Doe jezelf een plezier en print deze lijst uit en bewaar hem op een plek zodat je hem elke dag ziet.
Als je motivatie nodig hebt, lees dan deze lijst nog eens en ga tot actie over.

Onthoudt goed: actie overwint je angst. Dus de volgende keer dat jij je rot voelt over je gewicht en je lichaam, neem dat advies en ga aan de slag. Begin met het lezen van deze 21 beloningen die je krijgt als je regelmatig gaat sporten.

1 Je reset je lichaam: Sporten kan omschreven worden als een gigantische reset knop. Een goede workout blokkeert je snaai momenten, verbetert je humeur en helpt je zelfs met beter slapen.

2 Je kleding past beter: Consistent sporten geeft je lichaam meer vorm en dat zorgt er niet alleen voor dat je kleding beter past maar er ook beter uitziet. Bovendien kun je er zeker van zijn dat je binnenkort je kleding in kunt ruilen voor kleinere maten.

3 Je bent minder stressvol: Je hebt al genoeg stress in je leven – het is tijd voor een break.
Van een goede workout wordt je relaxed en ervaar je minder stress.

4 Je hebt meer energie: Meerdere studies hebben aangetoond dat sporten je energie verhoogd.
Dus de volgende keer dat je futloos bent ga het dan te lijf met het meest krachtige middel: sporten.

5 Je wordt sterker: Sporten verbetert je spierkracht en uithoudingsvermogen, twee dingen waar je iedere dag mee te maken hebt. Als je regelmatig sport zal je verrast zijn hoe moeilijk dagelijkse taken ineens een stuk makkelijker zijn.

6 Je hebt minder vreetbuien: Sporten heeft een sterk anti vreetbui effect. Dit is zeer belangrijk als je wilt afvallen. Dit komt deels door de toename van leptine , een proteïne hormoon dat de eetlust – bedwingt.

7 Je verbrand meer calorieën: Je weet dat overtollig lichaamsvet is opgebouwd uit opgeslagen en ongebruikte calorieën. Je kunt dit overschot te lijf gaan door meer vet te verbranden door te gaan sporten.

8 Je hebt meer zelfvertrouwen: Wie wil er nou niet door het leven gaan met meer zelfvertrouwen?
Met een consistent trainingsprogramma krijg je dat voor elkaar. Als je lichaam fitter wordt schiet je zelfvertrouwen omhoog.

9 Je hebt meer plezier: Geloof het of niet, sporten kan extreem leuk zijn. Weet je nog hoe leuk het was om als kind rond te rennen? Ga op zoek naar een manier van sporten die je leuk vindt en het kind in je komt weer naar boven.

10 Je verlaagd je bloeddruk: Het is bewezen dat sporten meer effect heeft op het verlagen van je bloeddruk dan medicatie. Een enkele training zorgt al voor het verlagen van je bloeddruk gedurende die dag en regelmatig sporten verlaagd je bloeddruk voor lange termijn.

11 Je raakt het geflubber kwijt: Regelmatig sporten maakt je flubberige armen, benen en heupen strakker. Dus zeg maar vaarwel tegen het geflubber met een gedegen trainingsprogramma.

12 Je verhoogd je insuline gevoeligheid: Onderzoekers hebben ontdekt dat sporten je insuline gevoeligheid dramatisch verhoogd. Na 3 weken sporten daalde de insuline piek na de maaltijd met meer dan 20%.

13 Je slaapt beter: Ben jij uren aan het tobben om in slaap te komen? Sporten is een krachtig slaap middel. Je vermoeide spieren moedigen je lichaam aan om snel in slaap te vallen zodat de spieren na de gedane arbeid kunnen herstellen.

14 Je verlaagd het risico op hart en vaat ziektes: Regelmatig sporten versterkt je hart en maakt het meer bestand tegen allerlei ziektes. Een zittend en passieve leefstijl is een risico factor voor hart ziektes. Dus je kunt er zeker van zijn dat een actieve leefstijl je grootste vriend is als het gaat om allerlei ziektes.

15 Je voelt je fantastisch: Door krachtig sporten maakt je lichaam natuurlijke endorfine aan (gelukshormoon) wat pijn en angst wegneemt. Je hebt vast weleens gehoord van ‘runner’s high’. Dit kan ook bereikt worden na een goede training.

16 Je verlaagd het risico op diabetes: Studies hebben aangetoond dat slechts een half uur sporten per dag een enorme verlaging van het risico op diabetes laat zien. Als jij in die risico groep zit, of al diabeet bent dan is regelmatig sporten een effectief middel om deze ziekte tegen te gaan.

17 Je ontmoet leuke mensen: Je zult vast wel wat nieuwe en energieke vrienden gebruiken toch? Onze studio is een fantastische plek om te connecten met leuke en nieuwe mensen. En oh ja, ik ben er ook iedere dag ;-)

18 Je verbeterd je BMI: Je weet dat het vasthouden van een gezonde BMI belangrijk is als het gaat om ziekte preventie. Sporten is de beste manier om je BMI onder controle te houden.

19 Je vergroot je uithoudingsvermogen: Ben je weleens buiten adem nadat je de trap bent opgelopen of als je aan het winkelen bent? Regelmatig sporten vergroot je uithoudingsvermogen tijdens de dagelijkse activiteiten.

20 Je dokter zal onder de indruk zijn: Hoe vaak heeft jouw dokter je het advies gegeven dat je het beter is om af te vallen en om te gaan sporten? Sport regelmatig en je dokter valt je niet meer lastig met dit soort vragen.

21 Je zult er geweldig uitzien: Ben je blij met de vorm en omvang van je lichaam? Regelmatig sporten doet wonderen voor je fysiek. Binnen enkele weken zal je meer vorm en rondingen zien op de juiste plaatsen.

Ben je klaar om je angst te verminderen en om aan de slag te gaan? Goed!

Pak de telefoon op, antwoord op deze mail en laat me weten dat je klaar bent om te starten.
Ik heb een fitness en voedingsplan dat helemaal op jou is afgestemd en samen krijgen we jou weer in je allerbest vorm!

Laten we aan de slag gaan :)

 

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.