Thuis sporten en 3 tips om het zwaarder te maken
18 augustus 2020 

Thuis sporten en 3 tips om het zwaarder te maken

Momenteel zijn alle sportscholen weer geopend want gelukkig mag er weer binnen gesport worden. Naast thuis sporten dus ook weer heerlijk naar binnen dus! Ook ik ben met mijn studio al een paar weken open. Wat hebben daar naar uit gekeken zeg!

Feit is dat er minder mensen een sportschool mogen bezoeken i.v.m de 1,5 meter maatregel. Daarnaast zullen er ook mensen die de sportschool nog niet gaan bezoeken om welke reden dan ook. Dit kan wellicht angst of drukte zijn. En dit gaat ook nog wel een tijdje duren denk ik.

De afgelopen periode moesten we met z’n allen op zoek naar alternatieve mogelijkheden. Thuis sporten bleek hierin een uitkomst. Want het was natuurlijk niet de bedoeling om wekenlang niks te doen toch? Je verliest immers dan bijna alle progressie die je de afgelopen maanden hebt geboekt. Om maar niet te spreken over het aantal kilo’s dat je aan kunt komen.

Ook kan het zomaar zijn dat je de sportschool überhaupt geen fijne omgeving vindt om te trainen. Je zal daarin niet de enige zijn. Thuis sporten is dan misschien niet alleen een tijdelijke, maar zelfs een permanente oplossing.

Mogelijkheden tot thuis sporten

Het zal veel mensen verbazen hoeveel opties je hebt om thuis te sporten. Er zijn in de basis maar een paar dingen nodig om al een heel uitgebreid sportschema samen te kunnen stellen. Je moet dan denken aan dingen als:

  • Een matje: Een matje biedt de perfecte ondergrond voor allerlei oefeningen. Dit opent direct de deuren tot een hoop mogelijkheden.
  • Gewichten: Een paar gewichtjes maken het mogelijk om bepaalde oefeningen te verzwaren. Ook voor schouders en armen is het fijn om deze tot je beschikking te hebben.
  • Elastiek: Net als in de sportschool is een elastiek ook heel waardevol bij het samenstellen van een trainingsschema voor thuis.

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden die thuis sporten met zich mee brengt. Breng de sportschool naar je eigen huis toe. In tijden dat je er niet heen kan of wil, ben je er dan toch van verzekerd dat je fit blijft.

Uitdaging en resultaat

Op het moment dat je in een sportschool traint, dan heb je veel meer mogelijkheden. Daar kun je gebruik maken van veel apparatuur en losse materialen zoals dumbells, kettle bells en stangen. Qua opbouw en voortgang zou je in theorie wekelijks je training kunnen verzwaren. Ga ik wel een beetje van uit dat je dat doet 😉

Hoe zit dat nu thuis vraag je je misschien af? Thuis sporten betekent vaak dat je veel minder middelen tot je beschikking hebt. Geen nood, in de onderstaande video deel ik 3 tips met je zodat jij ook het thuis sporten een stuk zwaarder en uitdagender kunt maken. Alles voor resultaat toch?

Thuis sporten online

Een manier om thuis sporten echt goed aan te pakken, is door te kiezen voor online training. Je wordt dan online begeleid in het uitvoeren van de juiste oefeningen. Je online trainer stelt dan een schema samen dat perfect is aangesloten op jouw doelen en behoeften. Ook ik heb diverse programma’s die je online kunt volgen. Als je twijfelt wat voor jou de beste optie is, en als je niet weet waar je moet beginnen dan biedt ik ook een Gratis Health Check aan. Meer informatie daarover vind je door op deze volgende link te klikken: Gratis Health Check.

Online training gecombineerd met thuis sporten moet je dan ook echt zien als een vorm van coaching. Aan de hand van de expertise van een professional ga je op de best mogelijke manier thuis sporten. Het komt namelijk nogal vaak voor dat mensen thuis niet voor de juiste samenstelling van oefeningen kiezen. Dit is soms gewoonweg het gevolg van de beperkte mogelijkheden.

Maar het is ook thuis belangrijk dat je oefeningen wel in balans zijn. Het trainen van de rug wordt bijvoorbeeld over het algemeen als wat lastiger vanuit huis ervaren. Dit betekent niet dat je je rug lekker kan overslaan. Het is essentieel om alle spiergroepen in dezelfde verhouding te trainen, wil je geen lichamelijke ongemakken gaan ervaren.

Iedere vorm van online training begeleidt je door dit proces heen. Hij overlegt wat je persoonlijke doelen zijn en maakt aan de hand daarvan een trainingsschema voor je klaar. Vervolgens ga je deze onder begeleiding uitvoeren. Aan de hand van een echte professional op het gebied van sport weet je zo zeker dat je op een verantwoorde manier aan de slag gaat. Je haalt zo het meeste uit je eigen leefomgeving. Verantwoord fit worden vanuit huis was nog nooit zo toegankelijk.

thuis sporten

Gratis Health Check!

Mocht je gaan voor thuis sporten en willen aan een fitter en slanker lichaam. Lees dan verder. Belangrijker nog: je wilt weer beter in je vel gaan zitten en meer energie krijgen. MAAR….je weet niet helemaal waar je goed aan doet en je twijfelt wat het beste voor jou is. Dan wil ik je uitnodigen voor een GRATIS Health Check bij mij in de studio.

Thuis sporten na je zwangerschap en bevalling

Deze Health Check is ook voor vrouwen die al een tijdje niets hebben gedaan na een zwangerschap en bevalling. Juist deze groep vrouwen twijfelen vaak of ze nu we of niet mogen en kunnen gaan sporten. Wil je meer weten over thuis sporten na je zwangerschap en bevalling dan vind je meer informatie op de site van Baby Bootcamp®

Vrijblijvend en gratis advies

Na deze Health Check geef ik je vrijblijvend en gratis advies hoe jij een gezonder gewicht kunt gaan krijgen. Maar ook nemen we al jouw uitdagingen onder de loep. Uitdagingen op het gebied van je gewicht, je voeding, je conditie en welke andere uitdagingen dan ook.

Het is waardevolle Health Check omdat we het volgende in kaart gaan brengen:

  • gewicht
  • bmi
  • vet%
  • buikomvang
  • vet massa
  • vet vrije massa
  • vocht gehalte

Door deze Health Check krijg je weer inzicht en duidelijkheid en kom je ook te weten wat jou op dit moment tegen houdt. Tegen houdt om weer super goed in je vel te zitten! Uiteraard is de gehele Health Check conform de Corona maatregelen. Wil je meer hierover weten kijk op dan op deze pagina: Gratis Health Check.

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.