Anti dieet dag

6 mei staat jaarlijks in het teken van internationale Anti Dieet Dag. Hierop wordt stilgestaan bij de gevaren van strenge diëten. Fit aan Zee is voorstander van verantwoord en gezond afvallen.

Bekende en populaire diëten doen allemaal wat ze beloven: in korte tijd verlies je veel kilo’s. Maar op lange termijn zorgen ze voor teleurstelling en frustratie. Hoe het wel moet lees je hier.

Gezond afvallen begint met een goede voorbereiding. Op deze pagina krijg je 7 tips om te zorgen dat je klaar bent om af te vallen. Je hebt dan de middelen die je helpen om een gezond gewicht te bereiken.

Tip 1: Meet je gewicht en BMI

Gebruik een weegschaal om te weten hoeveel je precies weegt. Daarnaast zijn tests waarmee je zelf kunt berekenen of je een gezond gewicht hebt.

Bereken je hier BMI

Tip 2: Ga alleen afvallen als het mag en je er klaar voor bent

In sommige gevallen is het beter om niet te beginnen met afvallen, bijvoorbeeld als je zwanger bent, borstvoeding geeft of ouder bent dan 70 jaar. Bij een ziekte of bij een BMI hoger dan 30, ga dan altijd eerst naar de huisarts.

Als je verdrietig bent, is het ook goed om te wachten totdat je je beter voelt. Of neem contact op met een diëtist. Zij kunnen je begeleiden in het omgaan met moeilijke omstandigheden.

Tip 3: Stel je streefgewicht vast

Kies een realistisch streefgewicht. Dus niet zoveel als je woog toen je 16 jaar was. Heb je een getal in je hoofd? Probeer dan geleidelijk af te vallen. Dat wil zeggen: een halve kilo tot 1 kilo per week. Meer is niet goed. Op deze manier is afvallen ook beter vol te houden.

Tip 4: Maak goede voornemens

Voornemens maken helpt je bij het houden aan je doel. Laat je niet verrassen door verleidingen, maar maak van tevoren een goed plan. Hiervoor is het nodig om jezelf een beetje te leren kennen. Bedenk waar jouw valkuilen liggen en wapen jezelf tegen deze verkeerde gewoontes.

Tip 5: Maak gebruik van professionele begeleiding

Fitness specialisten en gewichtsconsulenten zijn er om je te helpen bij het aanpassen van je leefstijl. Zij denken mee over de noodzakelijke aanpassingen in je voeding en hoe die aansluiten bij jouw wensen en voorkeuren. Bovendien kunnen ze je helpen bij de mogelijke gevolgen van overgewicht, bijvoorbeeld als je hoge bloeddruk of diabetes type 2 hebt.

Maak een afspraak met ons voor een vrijblijvend Gratis advies gesprek.

Tip 6: Vraag steun bij familie en vrienden

Samen eten en drinken is gezellig. Dat maakt het lastig om een taartje te weigeren op een verjaardag of geen zoutjes te pakken, terwijl de rest dat wel doet. Vraag hulp aan die mensen waarvan je weet dat ze je zullen steunen. Ze houden rekening met je en zullen je niet snel iets opdringen. Of je kunt samen gaan sporten.

Krijg je toch iets aangeboden wat je niet wilt eten, zeg dan gewoon ‘nee’. Je hoeft je niet te verantwoorden of te verontschuldigen. Jij neemt de beslissingen over wat je wel en niet eet.

Tip 7: Neem je huidige eetpatroon onder de loep

Een eetpatroon is alles wat je dagelijks eet en drinkt. Om een gezond gewicht te krijgen heb je een passend eetpatroon nodig. In de eerste fase is het daarom belangrijk om je huidige gewoontes onder de loep te nemen.

Daarvoor hebben wij bij Fit aan Zee een succesvolle aanpak ontwikkeld. Een aanpak waarbij je leert je jouw eetpatroon en eetgedrag aan te passen in combinatie met meer bewegen.

Maak een afspraak met ons voor een vrijblijvend Gratis advies gesprek.

Ook voor jou werkt onze aanpak omdat wij bij al onze klanten resultaat behalen en al meer dan 10 jaar ervaring hebben in het coachen en begeleiden van vele mensen.

Bron: voedingscentrum

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.