Moeders hebben het druk
24 juli 2014 
in Nieuws

Moeders hebben het druk

Werk, huishouden en kinderen…moeders hebben het er maar druk mee. Zelfs zo druk, dat moeders slechts 17 minuten tijd per dag voor zichzelf hebben.

Uit onderzoek onder 2.000 vrouwen, is gebleken dat moeders dagelijks maar 17 minuten voor zichzelf hebben. Voor de rest zijn ze druk bezig met werken, huishouden en kinderen.

Dit houdt in dat deze vrouwen gemiddeld anderhalf uur per week tijd voor zichzelf hebben. Het hectische leven van moeders zorgt er bij 51 procent zelfs voor dat ze soms wekenlang geen minuut tijd voor zichzelf hebben.

Mannen hebben veel meer vrije tijd

75 procent van de ondervraagden heeft het gevoel dat ze alleen voor andere mensen leeft. Zo doet 80 procent van de vrouwen nog altijd het huishouden. Bijna 67 procent is dan ook van mening dat haar partner te weinig doet in huis. Ook gaf 70 procent aan dat haar wederhelft veel meer vrije tijd heeft en 20 procent zegt zich hieraan te ergeren.

De klusjes die nog gedaan moeten worden is iets waar 75 procent van de vrouwen altijd aan denkt. 40 procent start dan ook al ’s avonds met het plannen van de volgende dag. Verder zegt 50 procent van de moeders geen tijd te hebben voor een hobby. Maar als zij wel even tijd voor zichzelf hebben lezen ze het liefst een boek.

Top 20 dingen die moeders doen in vrije tijd

 1. Boek lezen
 2. Kop thee drinken
 3. Soaps kijken
 4. Dutje doen
 5. Facebook of Twitter bekijken
 6. Online winkelen
 7. Bad nemen
 8. Tv kijken in bed
 9. Film kijken
 10. Huis opruimen, kasten uitmesten of meubels verplaatsen
 11. Wijn drinken
 12. Chocolade eten
 13. Wandelen of joggen
 14. Winkelen
 15. Lijstje maken
 16. Naar muziek of radio luisteren
 17. Uitgaan
 18. Krant lezen
 19. Computerspelletjes of apps spelen
 20. Nagels lakken

Heb jij ook nooit tijd?

Heb jij het als vrouw of moeder ook erg druk en heb je geen tijd – of zegt dat je geen tijd hebt – om te sporten?
Kijk dan eens op de volgende pagina: 6 belangrijke vragen want daar vindt je alles over bv sporten na een zwangerschap en bevalling.

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.