Vrouwen sportschool in Katwijk maar waarom eigenlijk?
10 februari 2020 

Vrouwen sportschool in Katwijk maar waarom eigenlijk?

Dat is een vraag die me vaak wordt gesteld. Een vrouwen sportschool in Katwijk maar waarom eigenlijk? Dit terwijl er ook heel veel mannen zijn die in een sportschool willen trainen.

Misschien denk je, wat is het verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om fitness. Dat zal ik je uitleggen.

Het verschil is dat mannen en vouwen veelal een heel andere doelstelling hebben en specifieke wensen als het gaat om trainen.

Nu kan ik uiteraard de cliché’s opnoemen zoals:

 • Vrouwen vinden been en bil spieren belangrijker
 • Mannen zijn meer van de biceps en borstspieren

De belangrijkste redenen

Dit zijn niet de belangrijkste redenen waarom ik me met mijn sportschool volledig op vrouwen ben gericht. Een vrouwen sportschool in Katwijk dus.

Vooral van belang is te kijken naar het feit dat veel vrouwen zich minder thuis voelen in een traditionele sportschool.

Veelal sporten er zoals je zult begrijpen veel mannen maar ook veel jongeren. En hoe je het ook bekijkt, dit brengt een bepaalde sfeer en gevoel met zich mee.

Veel vrouwen voelen zich niet thuis in een sportschool

Veel vrouwen met verschillende achtergronden en redenen vinden het prettig om niet tussen de mannen te sporten. Voor sommige is het geloof voor andere is het onzekerheid, schaamte enzovoort.

Het is een behoefte die er nodig is bij vele vrouwen. Hoe mooi is dat dat ook zij een plekje hebben in onze studio in Katwijk.

Ziehier ook één van de redenen waarom ik de studio heb in Katwijk. Tevens is dit het antwoord op de vraag: Een vrouwen sportschool in Katwijk maar waarom eigenlijk?

Alles voor iedereen

Waarschijnlijk ben je zelf wel eens lid geweest van een sportschool in Katwijk , of ben je er nog steeds lid.

Ook jij weet dan dat er een bepaalde doelgroep komt trainen. Soms sporten er mensen van jong tot oud. Senioren, volwassen mannen en vrouwen, jongeren vanaf 12 jaar en of zijn er dansgroepen of vechtsporters.

Vooral de grotere sportscholen hebben vaak een heel breed publiek en bieden enorme veel diensten aan. Je zou kunnen zeggen dat ze er voor iedereen zijn en daarmee ook ‘alles voor iedereen’ betekenen.

Vrouwen sportschool in Katwijk

Kun jij een vrouwen sportschool in Katwijk opnoemen? Of een ‘gewone sportschool die aan het bovenstaande voorbeeld voldoet? Daar ben ik heel benieuwd naar.

Maar aan ‘alles voor iedereen’ zit ook een keerzijde. Mijn ervaring is dat wanneer je je specialiseert, je daar ook de beste resultaten in kunt behalen. Dit heb ik bijvoorbeeld ook gedaan met mijn lessen voor moeders en baby’s van 3 tot 9 maanden. Mocht je daar meer over willen weten, kijk dan op www.baby-bootcamp.nl

Begrijp me niet verkeerd, iedere sportschool doet goed werk en iedere sporter heeft een plek nodig waar hij of zij zich thuisvoelt. Dus ik ben daar super blij mee.

Zelf heb ik ook een aantal jaar een wat grotere sportschool gehad waar een heel breed publiek klant was. En ja, daar begeleide ik ook mannen als personal trainer.

In de onderstaande video laat ik je mijn studio in Katwijk aan Zee zien.

Studio voor vrouwen

Eerder kon je al lezen dat ik een vrouwen sportschool in Katwijk heb voor vrouwen. Eigenlijk is het geen sportschool want de ruimte is bewust klein zodat we het volgende kunnen bieden:

 • Persoonlijke begeleiding
 • Gemoedelijke sfeer
 • Volledige privacy
 • 100% aandacht
 • Community
 • Resultaat

Kernwaarden en speerpunten

Wat je kunt zien in het bovenstaande rijtje, is dat al de punten belangrijk voor de meeste vrouwen zijn.

Niet alleen dat, het is ook belangrijk voor het behalen van succes en resultaat.

Succes en resultaat betekend voor mij dat:

 1. We ons werk naar behoren doen
 2. Vrouwen hun doel bereiken
 3. Ik tevreden klanten heb

Vooral dat laatste is waar het mij om gaat, dat vrouwen hun doel bereiken. En zoals ik al eerder aangaf kan dat doel een heel ander doel zijn dan wat de meeste mannen hebben. Compleet ander doel waarschijnlijk dan vrouwen die in mijn vrouwen sportschool in Katwijk trainen.

Coachen van vrouwen

Als het gaat om het coachen van vrouwen, dan werkt dat toch wel even anders dan bij mannen en jongeren. Zelfs al heb je een goed opgeleide trainer die jou ondersteunt.

Bovendien kunnen er een aantal specifieke uitdagingen zijn die vrouwen hebben. Waarvan sommige trainers geen weet van hebben of geen antwoord op kunnen geven tijdens het trainen.

Een aantal voorbeelden

Laat ik hieronder een aantal voorbeelden geven die je misschien wel herkent.

 • Je wilt je training aanpassen tijdens je menstruatie cyclus
 • Welke veranderingen zijn er gaande tijdens je menopauze
 • Hoe voorkom je dat je urine verliest wanneer je sport

Heeft jouw coach hier een passend antwoord op? En voel jij je op je gemak om dit soort zaken te bespreken met je trainer?

Allemaal vragen die je kunt hebben en waar je van mag verwachten dat je daar op een verantwoorde en professionele wijze antwoord op krijgt.

Kans is groot dat je dit bij een doorsnee sportschool in Katwijk niet het geval is.

Zelfbeeld en stoornissen

Wat nou als je iemand bent die kampt met een laag zelfbeeld over je lichaam. Je hebt last van een eetstoornis of je vergelijkt jezelf met andere vrouwen.

Hoe zou het zijn als je een trainer hebt die niet zeker is om jou daarbij te helpen, of hij of zij zegt de verkeerde dingen.

Sommige dingen zij nu eenmaal anders waneer het gaat om het begeleiden en coachen van vrouwen. Allemaal zaken waar ik met mijn vrouwen sportschool in Katwijk rekening mee hou.

Volledig ingesteld op vrouwen

Eerder las je al dat ik een studio in Katwijk waar ik uitsluitend vrouwen coach. Bewust heb ik daar voor gekozen want ik had ook de keuze gehad om wéér een zoveelste sportschool in Katwijk  te openen. Dat is niet wat ik wilde, ik wilde een vrouwen sportschool in Katwijk openen.

Mocht je je afvragen waarom ik dat niet heb gedaan, op deze pagina kun je meer over mij lezen. Zo kom je te weten waarom ik doe wat ik doe.

Tenslotte heb ik nog wat extra tips voor je om je training leuker te maken.

vrouwen sportschool katwijk

Trainen zou leuk moeten zijn

Eén van de minst leuke kanten aan trainen is dat je het niet leuk vindt terwijl je het doet. Het laatste wat vrouwen willen (mannen trouwens ook) is dat ze er nog een saaie taak bij hebben.

Trainen zou leuk moeten zijn en mag voelen als een beloning als je training erop zit.

Als je de sportschool verlaat zou je je goed mogen voelen en blij mogen zijn.

Voldaan en vol trots mag je onder de douche stappen toch?

Dus mocht je willen gaan starten bij mijn vrouwen sportschool in Katwijk  of waar dan ook, zoek dan een training die je ook leuk vind om te doen. Tenslotte heb ik dan nog wat tips voor je om je keuze wat makkelijker te maken. Deze tips zijn een aantal redenen waarom vrouwen in een ‘gewone’ sportschool hun doelen niet bereiken.

Het is niet uitdagend genoeg

Fouten die vrouwen soms maken in een sportschool is dat ze een training, les of fitness programma volgen die niet uitdagend genoeg is.

Er zijn bepaalde richtlijnen, methodes, trucs en strategieën die je kunt toepassen om uitdaging te blijven houden.

Essentieel voor je progressie als het gaat om trainen. Het lichaam heeft voldoende trainingsprikkels nodig om vooruitgang te kunnen boeken.

Vooruitgang boeken heb je nodig om tot resultaat te komen, en dit is waar het in een willekeurige sportschool in Katwijk  vaak aan schort.

De juiste manier van trainen is niet alleen leuk, maar brengt je ook bij je doel. Je trainingsplan zou dusdanig opgesteld en continue bijgesteld moeten worden om je doelen te kunnen bereiken.

Dans je fit

Een uur dansen op je favoriet muziek zorgt ervoor dat je net zoveel calorieën verbrand als met een flinke fitness training.

Heb je een liefde voor dansen, en het is er nog niet van gekomen dan is het misschien een goed moment om daarmee te starten.

Er is geen betere manier om je training leuk te maken dan te dansen terwijl je fit wordt.

Salsa, flamenco, hip-hop, buikdansen zijn allemaal erg leuke en intensieve workouts die jouw lichaam weer in vorm brengen.

Hoogstwaarschijnlijk is er een sportschool in Katwijk  of in de regio die danslessen aanbiedt. Anders zou een dansschool ook een prima optie kunnen zijn natuurlijk. Leuk om te weten is dat we in mijn vrouwen sportschool in Katwijk ook veel groepstrainingen verzorgen.

Zoek een fitness maatje

Verschillende onderzoeken laten zien dat wanneer vrouwen samen sporten, ze veel meer gemotiveerd zijn. Maar niet alleen dat want ze gaan ook vaker sporten en houden het langer vol.

Hoe dan ook ik raad je aan om niet je allerbeste vriendin oftewel hartsvriendin als fitness maatje te kiezen.

De reden hiervan is dat je de neiging kunt hebben om te makkelijk te worden en dat je sneller afhaakt. Zeker op momenten dat je geen zin hebt of als je iets anders te doen hebt.

In plaats daarvan kun je beter iemand zoeken waar je graag mee om gaat, maar niet iemand is die je altijd heel dichtbij je hebt in je leven. Een goeie vriendin maar iemand waarmee je niet al te close bent.

Goed zou zijn dat je iemand kiest waarbij je jezelf ongemakkelijk voelt als je een trainen afblaast. Op die manier voelt het meer als een verplichting om je aan je sportafspraken te houden.

Gratis adviesgesprek

Inmiddels weet je dat ik geen standaard sportschool in Katwijk heb maar een kleinschalige studio uitsluitend voor vrouwen. Niet echt een vrouwen sportschool in Katwijk, maar veel kleinschaliger en persoonlijker van opzet.

Zou je het interessant en waardevol vinden om een vrijblijvende afspraak met mij te maken? Dan is het mogelijk om samen met mij jouw doelen en doelen te bespreken onder je genot van een kop koffie of thee. Glaasje water kan natuurlijk ook.

Zonder verdere verplichting

Nee, je zit negens aan vast want het is namelijk nog niet te zeggen of ik je zou kunnen helpen. Wat je mag weten is dat ik het erg druk heb en heel zuinig op mijn tijd ben.

Slechts een beperkt aantal vrouwen kan ik uitnodigen voor een gesprek in mijn studio. Daarnaast neem ik alleen nog vrouwen aan als er plaatsen vrij komen in de studio. Ook die plaatsen zijn beperkt want de dames die bij me sporten hebben bewust gekozen voor onze vrouwen sportschool in Katwijk – lees kleinschalige en persoonlijke studio.

Momenteel heb ik nog enkele plaatsen beschikbaar dus wacht niet te snel om een afspraak met mij te maken.

Online een afspraak maken kan op de volgende pagina: GRATIS ADVIESGESPREK

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.