Hoe je als drukke werkende moeder je zelfvertrouwen
17 juni 2023 

Hoe je als drukke werkende moeder je zelfvertrouwen

Van moe en somber naar stralend en vervuld: Hoe je als drukke werkende moeder je zelfvertrouwen kunt vergroten. Als drukke werkende moeder ben je constant bezig met het balanceren van je werk, je gezin en je eigen leven. Het is niet altijd makkelijk om alle ballen in de lucht te houden en dit kan ertoe leiden dat je je moe en somber voelt.

Het is belangrijk om te begrijpen dat zelfvertrouwen een sleutelrol speelt in het vinden van balans en vervulling in je leven. In dit blog zal ik je laten zien hoe je je zelfvertrouwen kunt vergroten en je leven als drukke werkende moeder kunt transformeren van vermoeiend en somber naar stralend en vervuld.

Het begrijpen van het belang van zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is essentieel voor het vinden van balans en vervulling in je leven als drukke werkende moeder. Wanneer je zelfvertrouwen hebt, ben je beter in staat om te gaan met de uitdagingen die op je pad komen. Je voelt je sterker en meer in controle, wat leidt tot meer geluk en succes in alle aspecten van je leven.

De effecten van een gebrek aan zelfvertrouwen

Een gebrek aan zelfvertrouwen kan leiden tot gevoelens van onzekerheid, angst en stress. Als drukke werkende moeder is het belangrijk om je bewust te zijn van deze effecten en hoe ze van invloed zijn op je leven.

Een gebrek aan zelfvertrouwen kan ertoe leiden dat je je overweldigd voelt en niet in staat bent om effectief te communiceren en samen te werken met anderen. Anderen kan zijn je partner, kinderen, collega’s en of werkgever. Het kan ook leiden tot een lagere productiviteit en een gebrek aan motivatie en voldoening in je werk en persoonlijke leven.

Zelfzorg voor drukke werkende moeders

Zelfzorg is essentieel voor het opbouwen van zelfvertrouwen als drukke werkende moeder. Het is belangrijk om tijd te nemen voor jezelf en te investeren in je eigen welzijn.

Dit kan betekenen dat je tijd vrijmaakt voor ontspanning, hobby's en andere activiteiten die je een goed gevoel geven. Het kan ook betekenen dat je gezond eet, voldoende slaapt en regelmatig beweegt.

Ik hoor je denken ‘ja hallo maar HOE DAN? Dat begrijp ik heel goed. Als drukke werkende moeder is het bijna niet te doen maar zeker niet onmogelijk. In mijn praktijk help ik dagelijks vrouwen met dit soort vraagstukken. Door samen te kijken naar wat jouw prioriteiten zijn en door te achterhalen wat voor jou belangrijk is, komen we tot een oplossing. Zodat je wel meer tijd, aandacht en zorg voor jezelf hebt. Net zoals de vrouwen die je op de foto hieronder ziet, Samen met andere vrouwen werken aan de fitter, slanker en fitter lijf. Hoe geweldig is dat!


Het vergroten van zelfvertrouwen met positieve zelfpraat

Positieve zelfpraat is een krachtige manier om je zelfvertrouwen te vergroten. Het gaat om de manier waarop je tegen jezelf praat in kaart te brengen en dat te veranderen van negatief naar positief.

Jezelf aanmoedigen en positieve affirmaties herhalen kan je helpen om je beter te voelen over jezelf en je vermogen om de uitdagingen aan te gaan.

Het stellen van haalbare doelen om zelfvertrouwen te vergroten

Het stellen van haalbare doelen is een effectieve manier om je zelfvertrouwen te vergroten. Door jezelf uit te dagen en kleine successen te behalen, voel je je sterker en meer in controle.

Het is belangrijk om realistische doelen te stellen die passen bij jouw levensstijl en jouw huidige situatie. Door doelen te stellen die te hoog gegrepen zijn, loop je het risico om je zelfvertrouwen te beschadigen.

Het overwinnen van negatieve zelfpraat en beperkende overtuigingen

Negatieve zelfpraat en beperkende overtuigingen kunnen je zelfvertrouwen ondermijnen. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze gedachten en ze te vervangen door positieve en gedachten die jou wel helpen. Het kan helpen om te reflecteren op waarom je deze gedachten hebt en hoe je ze kunt veranderen.

Je omringen met positiviteit en steun

Het is belangrijk om jezelf te omringen met positiviteit en steun. Dit kan betekenen dat je tijd doorbrengt met mensen die je motiveren en aanmoedigen. Het kan ook betekenen dat je deelneemt aan groepen of communities die je ondersteunen en helpen om je zelfvertrouwen op te bouwen.

Eén van de belangrijkste factoren waarom vrouwen zo enthousiast zijn over mijn praktijk Fit aan Zee is de herkenning, saamhorigheid, begrip, respect en vertrouwen dat ze ervaren. De dames waarmee je sport zijn jouw support en stok achter de deur. Daarbij ben ik jouw coach en mentor. Die combinatie is onbetaalbaar (bij wijze van spreken dan).

Het vinden van balans tussen werk, gezin en zelfzorg

Het vinden van balans tussen werk, gezin en zelfzorg is essentieel voor het opbouwen van zelfvertrouwen. Het is belangrijk om tijd te nemen voor jezelf en om de grenzen te stellen die je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen overbelasting.

Het kan dus ook betekenen dat je je prioriteiten opnieuw moet evalueren en je levensstijl aanpassen om meer balans en vervulling te vinden. In de onderstaande video ontdek je meer over prioriteiten stellen.


Conclusie: Het omarmen van je eigenwaarde als drukke werkende moeder

Het vergroten van je zelfvertrouwen als drukke werkende moeder is een proces dat tijd en toewijding vereist. Door zelfzorg, positieve zelfpraat en haalbare doelen te stellen, kun je jezelf helpen om meer zelfverzekerd en vervuld te voelen.

Het is belangrijk om jezelf te omringen met positiviteit en steun en om balans te vinden tussen werk, gezin en zelfzorg. Door jezelf te omarmen en te waarderen als drukke werkende moeder, kan ook jij een leven vol balans, vervulling en zelfvertrouwen creëren.

Coach voor drukke werkende moeders

Als je fitter wilt worden, meer energie wilt en lekker in je vel wil zitten, dan kun je een makkelijke keuze maken en dat is....

Op de bank blijven zitten en je lichaam ongezond te voeden. En allerlei gewoontes en gedrag erop na houden waarmee je niet vooruit komt.

Besef dan goed, dit heeft dit een negatieve invloed op je lijf en je leven. Maar het is de meest gemakkelijke optie.

Je zult toch echt gezonder (en wellicht minder) mogen gaan eten, meer gaan bewegen en jezelf te omringen door mensen die jou ondersteunen.

Of je gaat iets veranderen. Zo simpel als dat. Al meer dan 20 jaar ben ik coach voor drukke werkende moeders, dus bij vragen en of hulp kun je een beroep op me.

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.