4 tips die je bij elke maaltijd kunt gebruiken
Als je de onderstaande 4 tips bij elke maaltijd gebruikt, garandeer ik je dat het alle verschil voor je gaat maken.
1 Besteed aandacht aan de kookmethode
De wijze waarop een maaltijd is bereid bepaalt de hoeveelheid caloriën, toegevoegd vet en het aantal nutriënten dat er nog in zit.
Een hele simpele factor die bepaalt of je faalt of slaagt in je afslank poging.
Vermijd voeding dat als volgt is geprepareerd:
• Overgoten met saus
• Gefrituurd
• Verpakt
• Gezout
Kies voeding dat als volgt is geprepareerd:
• Gegrild
• Gebakken
• Gekookt
• Gestoomd
2 Je maaltijd mag vooral uit eiwitten bestaan
Het grootste deel van je calorieën moet afkomstig zijn van kwalitatieve eiwitbronnen.
Met de eerste richtlijn in het achterhoofd, zal deze gezond en met kwaliteit bereid moeten zijn.
Goede keuzes van eiwitten zijn onder andere:
• Vis
• Kip
• Kalkoen
• Ei
• Mager rood vlees
• Bonen
• Noten
3 Je dagelijkse voeding bestaat ook uit vezels
Een enorm belangrijk aspect van gezond eten en slank worden zijn vezels.
Vezelrijk voedsel geeft een vol gevoel terwijl het vitaminen en nutriënten levert met een laag calorie gehalte.
Zorg dat je bord voor minstens 2 derde gevuld is met vezelrijke groente.
Probeer deze vormen van vezels:
• Sla
• Groente
• Fruit
• Peulvruchten
4 Beperk het zetmeel
Hier is waar vele "lijners" met al hun goede bedoelingen de fout ingaan.
Simpel feit: om een koolhydraatarm eetpatroon te handhaven is een eiwitrijk dieet nodig. Dit is om op een snelle en gezonde manier gewicht te verliezen. Er is dus minder ruimte voor zetmeelrijke voedingsmiddelen.
Zetmeelrijke voedingsmiddelen die je moet verminderen zijn:
• Aardappelen
• Pasta
• Rijst
• Brood
• Crackers
Hiermee wil ik niet zeggen dat je helemaal geen koolhydraten meer mag eten. Maar als je sneller af wilt vallen is een eiwitrijk dieet een perfecte manier om het figuur te krijgen waar je van droomt. Voor nog sneller resultaat, koppel je gezonde eetpatroon aan een uitdagende training.