Alles over de airfryer

Voor wie de airfryer nog niet kent: het is een apparaat waarin je je friet of andere snacks in kan bereiden. Je voegt slechts 1 eetlepel olie toe, en voilà! Een lekker bakje patat! Maar is het te goed om waar te zijn?

Om kort te zijn: ik vind het geweldig! Hieronder zal ik uitleggen waarom.

Tegenwoordig is ongeveer 30% van de verkochte snackbereiders een heteluchtvariant. Hiermee kan 80% van het vet worden bespaard doordat de friet niet meer in vet hoeft te worden ondergedompeld. De friet zuigt dus niet meer het vet op, waardoor er veel calorieën worden bespaard en het frietje veel gezonder is geworden. Ook is een airfryer hierdoor veel makkelijker schoon te maken.

Minder vet in de snack betekent helaas ook een nadeel: vet is een smaakdrager. Smaakdeeltjes zijn namelijk vetoplosbaar, wat betekent dat je minder proeft als je iets met de airfryer hebt klaargemaakt. Hier hebben diverse fabrikanten oplossingen voor bedacht, en is er speciale airfryer-friet te koop. Ook met extra kruiden kun je de smaak weer terugkrijgen. Strooi bijvoorbeeld eens paprikakruiden over de patat!'

Wil je je airfryer vaker gebruiken? Probeer er dan eens groente in te grillen, met name pompoenschijfjes of plakken wortel kunnen erg verrassend lekker zijn.

Bron: Body Support

Reactie plaatsen