Lid van een sportschool in Katwijk, maar moeite om je doelen te bereiken?
05 januari 2020 

Lid van een sportschool in Katwijk, maar moeite om je doelen te bereiken?

Ontdek hoe je nu wel een doel kunt stellen en dit doel ook kunt bereiken.

“Dit is het!” Zeg je tegen jezelf. “Ik ga 20 kilo verliezen en fit worden. Ik ga naar de sportschool in Katwijk.” Of waar dan ook.

Weet je wat? “Ik train zeven dagen per week in een sportschool met gewichten” Check! “Dan sluit ik elke sessie af met een uur cardio en ik ga ook stoppen met het eten van suiker!”

Het is alles of niets!

“Nu gaat het gebeuren, lid van een sportschool in Katwijk, joggen buiten en thuis ook nog aan de slag.”

“Alles gooi ik uit mijn koelkast en de voorraadkast gaat leeg en ik eet alleen eiwitten en groenten.”

Maar dat niet alleen! “Ook ga ik stoppen met het dag drinken van frisdrank, ik drink in het weekend geen wijn meer en vanaf nu drink ik alleen nog water.”

“YES, ik ga er dit keer helemaal echt voor!”

De eerste en tweede week

De eerste en tweede week houdt je je aan je nieuwe plan. Hoewel het als een enorme last aanvoelt, slaag je er toch in om je voorraadkast uit te ruimen en alle lekkernijen en frisdrank te vermijden. Drank, snackes, koek en chips ook dat kun je prima weerstaan.

Avond na avond ga je laat naar bed gaat zodat het noodzaak wordt om je trainingen na het werk te doen, maar je denkt: “no pain, no gain.”

De derde week

De derde week voelt echter zwaar. Je sleept jezelf elke ochtend uit bed nadat je meerdere keren op de sluimerknop hebt gedrukt. Je merkt dat je veel pijn hebt door het non-stop trainen. Want je gaat natuurlijk nog braaf naar de sportschool in Katwijk, daar waar je woont of misschien sport je wel thuis.

Je hebt drang om te snaaien en verlangt naar iets lekkers omdat je zo’n streng dieet volgt en zoveel traint.

Dan…je merkt dat je steeds meer neiging hebt om naar junkfood te grijpen en je hebt zin in het drinken van een groot glas frisdrank. Je vriendinnen of vrienden houden dat weekend een etentje. Zo worstel je een weg door de avond, waarbij je de wijn weigert en het toetje overslaat.

De vierde week

In de vierde week gaat het mis. Je bent fysiek en mentaal uitgeput en je trainingssessies in de sportschool in Katwijk staan je tegen, dus je slaat ze over. Die vrijdag bestelt het kantoor gebak voor de verjaardag van je collega. Ai, je bent zo hongerig en moe dat je toegeeft en zelfs twee stukken opeet. Met het overslaan van je trainingssessies de hele week en het te veel eten van ‘rotzooi’, voel je je een mislukking. Het liefst blijf je de hele dag op de bank liggen.

  • “Waarom kan ik me niet gewoon aan het plan houden?
  • “Ik ga nooit mijn doel bereiken!”
  • “Wat is er mis met me?”

Handdoek in de ring gegooid en je gaat terug naar je oude gewoonten, je schaamt je en voelt je verslagen.

Klinkt jou dit bekend in de oren? Beginnend met een knallend ‘NU GA IK ERVOOR!’ en vervolgens gaat het mis in de loop van de komende weken?

Als dat zo is, ben je niet alleen. Ik heb met duizenden vrouwen gewerkt, van wie velen soortgelijke verhalen met me hebben gedeeld.

Vragen over het stellen van doelen en om hun conditie en hun voeding te verbeteren die ze eerder niet bereikten en zich afvragen wat er mis is met hen.

Ik heb goed nieuws: er is niets mis met je

Jij bent niet de reden dat je je doelen niet bereikt. Het probleem is het proces van het stellen van doelen. Om te beginnen was je niet ingesteld op succes!

Het kan ongelooflijk verleidelijk zijn om je hele leven jezelf onder controle te houden. En om grote ingrijpende veranderingen aan te brengen. Maar het leidt bijna altijd tot een burn-out binnen een paar weken. Gelukkig is er een betere manier.

Krijg je “waarom” duidelijk in beeld

Waarschijnlijk weet je al je einddoel, of waar je uiteindelijk zou willen zijn. In het begin gaf ik aan dat het einddoel bijvoorbeeld 20 kilo afvallen is.

Andere voorbeelden van einddoelen zijn misschien vijf pull-ups doen, 5 kilometer joggen of je lichaamsgewicht squatten.

Hoewel er niets mis is met op resultaat gebaseerde doelen, laten ze iets belangrijks weg:

Namelijk de stapsgewijze instructies om er te komen!

De volgende stap is om duidelijk te krijgen wat jou “waarom” is. Neem de tijd om je antwoorden op de volgende vragen te verwerken en overweeg je antwoorden op papier te zetten. Dingen opschrijven geeft ons de mogelijkheid om echt over dingen na te denken en kan ook een ander perspectief bieden.

Hoe zal het bereiken van je op resultaten gebaseerde doel je leven verbeteren of je gelukkiger maken?

Wat ben je bereid te doen om dit doel te bereiken? Misschien wil je bijvoorbeeld investeren in een lidmaatschap van een sportschool in Katwijk, beginnen met wekelijks eten voor te bereiden. Wil je meer tijd voor jezelf inplannen, weg van je gezin, om te sporten.

Geen zin in een mega sportschool in Katwijk?

Vrouwen hebben vaak coaches nodig die hun unieke behoeften en uitdagingen begrijpen. Ik heb bijvoorbeeld een coaching programma ontworpen voor vrouwen. Mijn caching is uitsluitend voor vrouwen en ik heb een studio exclusief voor vrouwen. En bewust geen mega en onpersoonlijke sportschool in Katwijk.

Jonge dames en volwassen vrouwen helpen is wat ik doe. Vertel me wat je doelen zijn en ik help je ze op een verantwoorde, duurzame en leuke manier te bereiken.

Wat wil je niet doen om dit doel te bereiken? Misschien ben je bereid om een lidmaatschap van een sportschool in Katwijk aan te schaffen, of welke sportschool dan ook. Aan de andere kant ben je niet bereid om daar meer dan drie uur per week door te brengen.

Duidelijk krijgen over wat je niet wilt doen, is net zo belangrijk als weten wat je wel wilt doen.

Hoe en wanneer, dat is de grote vraag

Hoe wil je je voelen nadat je jou op resultaten gebaseerde doel hebt bereikt? Zelfverzekerder? Meer energiek? Sterker? Gelukkiger met je relatie met eten?

Wanneer wil je jouw doel bereiken? Heb je de tijd, energie en middelen die nodig zijn om dit specifieke doel binnen deze tijdlijn te bereiken?

Streef je dit doel voor jezelf na, of is het voor iemand anders?

Komt je op resultaten gebaseerde doel overeen met je prioriteiten? Met andere woorden, past het bij hoe je jouw tijd wilt doorbrengen en waar je jouw aandacht en energie op wilt richten?

Het beantwoorden van deze vragen kan duidelijkheid verschaffen en kan je ertoe brengen enkele wijzigingen in je einddoel aan te brengen. En dat op basis van wat belangrijk voor jou is.

Overweeg je andere verplichtingen

Eén van de grootste redenen dat mensen moeite hebben om hun doelen te bereiken, is omdat ze hun andere verplichtingen in het leven niet overwegen. Maar ook omdat ze proberen hun leven OM hun training en voeding proberen te plannen. Dit werkt totaal niet.

Om consistent te blijven en te zorgen dat je inspanningen duurzaam zijn, moeten je training en voeding in je huidige leven passen, niet andersom.

Zodra je je ‘waarom’ duidelijk hebt, bekijk je je agenda in de loop van de komende zes maanden en merk je op welke evenementen er aan komen. Heb je reizen, vakanties, grote deadlines voor het werk, activiteiten voor je kinderen? Of iets anders dat je voeding of lichaamsbeweging kan verstoren? Als dit het geval is, is het erg handig om hieromheen te plannen, in plaats van er ten onrechte van uit te gaan dat je er mee om kunt gaan.

Voorbeeld: een lerares

Als je bijvoorbeeld een lerares bent en het terug-naar-schoolseizoen elk jaar ongeveer vier weken lang chaotisch en storend is. Misschien herken je het wel: dat waarschijnlijk geen geschikt moment om te proberen een dieet te volgen dat veel voorbereidingstijd en tijd in de keuken kost. Ook niet handig om een trainingsprogramma te volgen dat uren en uren in de sportschool vereist. En naast de sportschool in Katwijk of elders, zou thuis trainen wellicht een betere optie zijn.

Hoe kun je plannen op een manier die jou nog steeds naar je doelen zal brengen terwijl je de werkverplichting en drukke agenda nakomt? Misschien kun je je gedurende die tijd aanmelden voor een tijdelijke boodschappen bezorg service, hulp aan mensen vragen.

Misschien verlaag je gewoon je verwachtingen en gebruik je die tijd als een periode om je te concentreren op het onderhouden van wat je hebt bereikt. Onderhoud is ook een prima doel toch?

In plaats van vijf dagen per week naar de sportschool in Katwijk of waar dan ook te gaan, stel je je misschien voor om na het werk buiten te wandelen.

Je kiest er echter voor om dingen aan te passen, onthoud dat je het hele jaar door verplichtingen hebt en dat je met die dingen rekening moet houden wanneer je een plan maakt om een doel te bereiken.

Wat zijn je niet-onderhandelbare punten?

Het volgende dat je kunt overwegen bij het vaststellen van je doelen zijn je niet-onderhandelbare punten. Dit zijn de dingen en gebeurtenissen in je leven die echt speciaal voor je zijn en wat je niet bereid bent te veranderen, of die je ongelukkig zouden maken als je ze zou veranderen.

Jouw sociale leven bijvoorbeeld is erg belangrijk voor je en kijk je er de hele week naar uit om met vriendinnen elke donderdagavond als ‘vriendinnen avond’ te bombarderen voorzien van hapjes en drankjes.

Misschien hebben jij en je vriend een traditie om elkaar elke zondag te zien voor brunch, en zou het je hart breken om dit af te zeggen om je aan een dieet te houden. Misschien hou je ervan om elke ochtend vol vette room in je koffie te drinken, of ben je dol op een glas wijn op zaterdagavond.

Van de dingen die je geluk en plezier brengen, welke ben je niet bereid op te geven om je doel te bereiken? Dit zijn belangrijke dingen om in gedachten te houden en rekening mee te houden.

Nu je “waarom” je duidelijk is geworden, jezelf hebt herinnerd aan je andere verplichtingen en je niet-onderhandelbare punten hebt geïdentificeerd, is het tijd om je gedrags-gebaseerde doelen in te stellen.

Stel jou op gedrag-gebaseerde doelen in

Je gedragsdoelen zijn de dingen die je bereid bent te doen en die je naar je einddoel zullen brengen.

Als je einddoel de gewenste bestemming is, zijn je gedragsdoelen de routekaart die je daar naartoe brengt.

Mocht je doel bijvoorbeeld zijn om 20 kilo te verliezen, dan kunnen je gedragsdoelen zijn:

1 Ga twee keer per week naar de sportschool om een workout te doen. Kies voor een sportschool dichtbij huis. Mocht je in Katwijk wonen, ik heb geen massale sportschool in Katwijk, maar een kleinschalige personal training studio in Katwijk aan Zee.

2 Bekijk op elke zondag je voedingskeuzes en werkschema voor de komende week om ervoor te zorgen dat je gezond voedsel bij de hand hebt wat klaar is om te eten.

Wanneer je je gedragsdoelen bepaalt, is het belangrijk dat je doelen stelt waarvan je zeker weet dat je deze steeds opnieuw kunt bereiken. Als je naar je gedragsdoelen kijkt en denkt dat deze te gemakkelijk zullen zijn – perfect! Je wilt jezelf klaar stomen voor succes.

Als je één of twee gedragsdoelen hebt vastgesteld, volg je deze gedurende twee weken. Als je in de loop van de twee weken consistent je gedragsdoelen kunt bereiken, is het tijd om nog een of twee gedragsdoelen toe te voegen.

Veel mensen denken dat ze zich aan hun doelen kunnen houden als ze gewoon harder proberen, maar dat is zelden het geval. De meerderheid van de mensen worstelt om hun doelen te bereiken omdat zij:

  • Onrealistische doelen hebben die niet overeenkomen met hun levensstijl of waarden.
  • Proberen om alles in één keer aan te passen, wat vaak tot een terugval leidt.
  • Geen duidelijke instructies hebben om hun einddoel te bereiken,

Samengevat

In he kort samengevat, om je doel te bepalen en te bereiken:

  1. Bepaal het gewenste resultaat.
  2. Krijg je “waarom” duidelijk in beeld.
  3. Overweeg je andere verplichtingen.
  4. Stel je niet-onderhandelbare punten vast.

En als extra bonus punt 5: Selecteer een of twee op gedrag gebaseerde doelen waarvan je zeker weet dat je deze consistent kunt bereiken.

Door het volgen van deze stappen wordt het glashelder wat je precies kunt doen om je einddoel te bereiken en kun je vrede vinden met het feit dat deze aanpak aansluit op je levensstijl en voorkeuren, waardoor je consistent blijft!

Wil je hulp om de beste resultaten van je leven te krijgen – zonder extreem dieet of een massale sportschool in Katwijk?

Eindelijk is er een manier van gezond en verantwoord eten en een training die effectief, plezierig en eenvoudiger is dan ooit tevoren (zelfs als je alles hebt geprobeerd).

sportschool in katwijk

Als je klaar bent om:

Te stoppen met het beperken van de leuke en lekkere dingen, altijd en eeuwig op dieet zijn en geobsedeerd zijn door eten.

Dan is het tijd om:

Voeding te eten aan de hand van jouw voorkeur en wat jij lekker vindt.
Eet gewoontes die je toe kunt passen binnen jouw situatie.
De blijvende resultaten bereikt waar je naar verlangt.

Minder tijd door te brengen in de sportschool.
Jezelf niet langer onnodig uit te putten jezelf.
Optimale energie en fitheid te krijgen.

Vertrouw op je lichaam en vertrouw op jezelf en krijg weer een positieve relatie met voeding en met je gewicht.

Voel je goed in je eigen lichaam en straal zelfvertrouwen en zekerheid uit. Ik kan je helpen.

Vrouwen hebben vaak coaches nodig die hun unieke behoeften en uitdagingen begrijpen, en ik heb een coaching programma ontworpen voor vrouwen, mijn caching is uitsluitend voor vrouwen en ik heb een studio exclusief voor vrouwen. En bewust geen mega en onpersoonlijke sportschool in Katwijk.

Zoals ik al eerder aangaf, jonge dames en volwassen vrouwen helpen is wat ik doe. Vertel me wat je doelen zijn en ik help je ze op een verantwoorde, duurzame en leuke manier te bereiken.

Mijn programma is ontworpen als tegenhanger voor alle typische obsessieve, beperkende, vermoeiende dieet- en trainingsprogramma’s die te moeilijk zijn om echt lang vol te houden. Als je meer over mij wilt weten kijk dan op mijn persoonlijke pagina: www.fitmetarny.nl

Happy new You, afslank programma exclusief voor vrouwen

Ik begrijp het. Daarom gebruik ik een duurzame, op vrouwen gebaseerde aanpak om je te helpen de exacte dingen te doen die je nodig hebt om de gewenste resultaten te krijgen – zonder je leven te veranderen. En daarvoor hoef je niet naar een mega grote sportschool in Katwijk.

Het gaat er niet alleen om de beste fysieke resultaten te krijgen die je ooit in je leven hebt behaald – het gaat erom de beste versie van jezelf te worden, stap voor stap.

Ik neem slechts klein aantal nieuwe coaching cliënten aan, dus mocht je meer informatie willen neem dan contact met me op. Dan plannen we een geheel vrijblijvende afspraak in. Wees gerust, zoals je hebt gelezen heb ik geen mega en onpersoonlijke sportschool in Katwijk maar een persoonlijke studio exclusief voor vrouwen.

Wil je meer informatie over mijn Happy New You programma vul dan hieronder je gegevens in of klik op de volgende link: HAPPY NEW YOU!

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.