Voedingsetiketten misleidend
03 oktober 2014 
in Nieuws

Voedingsetiketten misleidend

Kleurige fruit foto’s, slanke dames op de verpakking en alleen maar natuurlijke suikers.
De fabrikanten proberen van alles om ons als consument te verleiden zodat wij hun producten gaan kopen.

Bijvoorbeeld door de producten net een gezonder uiterlijk te geven. Maar is dat wel altijd terecht en hoe wordt je als misleid als je boodschappen aan het doen bent?

Waarom we als consument zoveel moeite moeten doen om te bepalen ofeen product gezond is of niet is omdat de etiketten moeilijk te lezen zijn. Omdat er allerlei verschillende eenheden en specificaties op staan.

Ander voorbeeld is dat de vermelde porties heel klein zijn zodat een toetje bijvoorbeeld uit 5 porties bestaat. Maar in de praktijk gaat dit toetje wel in één keer op. Datzelfde zie je ook bij blikjes frisdrank waardoor het lijkt dat dit blikje veel minder calorieën bevat. Maar het blikje gaat ook in één keer op.

Het is dus erg misleidend of je moet alles omrekenen naar de juiste porties en hoeveelheid. Maar dat doet niemand.
Een ander voorbeeld is suiker

Iedereen dacht een lange tijd dat vet de grote boosdoener was vandaar dat je op allerlei verpakkingen ziet dat er zoveel procent minder vet in zit. Dus denk je dat je een mager product mee naar huis neemt.

Maar ondertussen is het vet mooi vervangen door suiker of allerlei smaakstoffen. En dat maakt je eten ook niet gezonder.

Vergrootglas
Verder heb je ook een vergrootglas nodig om de kleine lettertjes te lezen die voor de fabrikant niet interessant zijn maar die de consument zeker zouden moeten lezen.

Zo zie je maar dat het behoorlijk lastig is om de juiste keuzes te maken als je boodschappen gaat doen. Dit is ook één van de redenen dat mensen overgewicht kunnen krijgen.
Je denkt dat je gezond eet maar in de praktijk maar het geen fluit uit.

Snap jij het allemaal nog?
Ik wel en jij kan het ook te weten komen.

Want antwoord op al jouw vragen ga je van me krijgen tijdens een gratis lezing die ik geef op woensdag 8 oktober om 19.00 uur hier bij Fit aan Zee.

Wat je daarvoor even moet doen is een plekje reserveren want we hebben niet zo heel veel ruimte en er zijn al een aantal plekjes bezet.

Je kunt je op deze pagina aanmelden.

Ik heet je alvast van harte welkom en ik kijk ernaar uit om je te mogen zien en spreken op 8 oktober om 19.00 uur.

p.s de lezing kost helemaal niets, het enige wat ik vraag is een klein berichtje op Facebook of Twitter.

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.