Pleistertje erop?

Pleister op….hoef niet pleister op. Dat is wat mijn dochter van bijna 3 vaak zegt. Kinderen hebben iets met pleisters. Alsof het meer pijn doet of zo. En dan hebben we nog wel van die leuke Hello Kitty pleisters.
Ik plak wat af, ook bij mijn klanten trouwens want als personal trainer ik werk al jaren met Easy Tape.
Wat het is en wat het doet zal ik je uitleggen.

Ben je toe aan een nieuwe aanpak om van je blessure af te komen dan is de 4xT methode wat voor jou.Heb jij klachten doordat je een verkeerde houding hebt en niet rechtop zit en loopt? Ook dan kan ik de tape aanbrengen als correctie.

Test / Trigger / Tape / Train zijn de 4 T’s

Testen doe ik met het verschuiven van de huidlagen/botstukken. Trigger betekend de huidlaag ook die kant goed en diep insturen waardoor de beweging verbetert en pijn afneemt. De Tape houd de huidlaag de goed ingestuurde kant op. Train daarna het lichaam zo met Pilatesoefeningen dat het insturen de goede richting blijft opgaan. Zo pak je de blessure bij de kern aan en ga je er actief mee aan de slag!

Vaak ben je met zo’n 3 intensieve behandelingen al grotendeels van je klachten af. Als je er zelf ook maar aan blijft werken zeg ik er altijd nogmaals bij. Stilzitten doet de klacht niet laten verdwijnen, maar vaak verergeren. Ik kijk verder dan alleen de plek waar het pijn doet. De oorzaak ligt vaak elders in het lichaam.

Zo kan bijvoorbeeld een buikoperatie littekenweefsel veroorzaken en hierdoor ook rugklachten geven. Het losmaken van littekenweefsel kan bijvoorbeeld al heel veel pijnklachten wegnemen in de rug en wordt de beweeglijkheid ook groter. Of een pijnlijke nek kan soms verholpen worden door de huidlagen van de borstkast los te maken.

Ben je al wel eens getaped, maar deed deze geen testen dan is dat niet de 4xT methode geweest. Ik tape volgens de laatste technieken. Tapen en wachten tot het wat gaat doen werkt niet, er moet direct effect gevoeld worden, anders tape ik niet!

Kan ik iets voor je doen of wil je meer informatie neem dan contact met me op. Dat kun je doen door een Gratis Consult aan te  vragen.

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.