Meest gestelde vragen m.b.t. het Corona virus

Zoals je wellicht weet is Fit aan Zee is een kleinschalige en persoonlijke studio. Kwaliteit, begeleiding, hygiëne, een goed klimaat, goede ventilatie, gezondheid en verantwoord sporten staat bij ons altijd al voorop. Zeker nu is dit, voor iedereen, extra belangrijk.


Bij Fit aan Zee kun je gegarandeerd terecht in een verantwoorde omgeving die volledig voldoet aan alle 

normen volgens de overheid.


Tenslotte: juist nu willen we toch aan de slag om te werken aan weerstand, gezondheid, fitheid, gezond gewicht en een goed gevoel?


Ik sta klaar voor jou en voor iedereen die gezondheid op de eerste plek zet. Ik begrijp dat je vragen hebt. Daarom heb ik geprobeerd alle vragen op een rijtje te zetten.


Lees hieronder hoe je bij Fit aan Zee, op een veilige manier, weer kunt komen sporten!


 • Welke maatregelen neemt Fit aan Zee om de 1,5 meter afstand te waarborgen?
  Bij Fit aan Zee is er beperkt apparatuur. De apparatuur die er is staat 1,5 meter uit elkaar. Door met een beperkt (maximaal) aantal mensen per ruimte te werken kunnen we de 1,5 meter afstand heel goed waarborgen. Per 15 oktober zijn dit maximaal 30 mensen, exclusief personeel, per individuele ruimte. Fit aan Zee kiest er echter voor om maximaal 6 klanten binnen en 8 klanten buiten te begeleiden. Reserveren voor elke training is verplicht. Elke klant sport 45 minuten. Daarbij rekenen we ook op de eigen verantwoordelijkheid van onze klanten betreffende het naleven van de regels.  
 • Welke maatregelen neemt Fit aan Zee om te zorgen dat alles hygiënisch blijft?
  Overal is desinfectie materiaal aanwezig welke iedere sporter dient te gebruiken. Elke sporter is zelf verantwoordelijk om gebruikte apparatuur en losse materialen na gebruik schoon te maken. Het is verplicht een handdoek tijdens het sporten te gebruiken en op de mat en apparatuur te leggen. Daarnaast is er tijdens het wisselen van de trainingsuren voldoende tijd en gelegenheid voor de trainers om een extra schoonmaak ronde te doen.
 • Hoe is het klimaat en de ventilatie bij Fit aan Zee geregeld?
  De luchtverversing/ventilatie voldoet bij Fit aan Zee aan alle eisen. Er is onlangs zelfs nog geïnvesteerd in een nieuw systeem. Wij zuigen op een verantwoorde manier, zoals het RIVM verlangt, alle ‘vieze’ lucht af en blazen vanuit buiten via ons systeem schone, lucht binnen en deze komt via rooster in de studio. Hierdoor is ons binnenklimaat en daarmee de ventilatie altijd optimaal en gezond.
 • Hoe zorgen jullie ervoor dat er niet te veel mensen tegelijk aan het sporten zijn?
  Om te zorgen dat iedereen veilig en verantwoord kan trainen, dient iedere klant hun sportuur te reserveren. Volgens de richtlijnen hanteren we een maximaal aantal sporters, per ruimte, en is er een maximale tijd bij elke training. Zo heb je altijd een moment om te trainen, hoef je niet te wachten en is de 1,5 meter regel goed te waarborgen. Elke sporter kan 45 minuten binnen sporten. Ook tijdens de buitentrainingen hanteren we dezelfde richtlijnen. Het is bij Fit aan Zee dus voor iedereen veilig om te komen trainen! 
 • Welke trainingen kan ik doen?
  Binnen mag er weer van alle faciliteiten gebruik gemaakt worden. Alle trainingen gaan op reservering zodat we altijd met een maximaal aantal mensen in de studio aanwezig zijn. Aangezien wij echter altijd al met kleine groepen werken zal dit nooit voorkomen. Voor de training wacht men buiten om zo geen drukte te krijgen bij wisseling van de lessen. De trainer doet de deur open. Ook is er tussen iedere training een kwartier speling zodat er geen overlap is.
 • Hoe werkt het reserveren?
  Het reserveren van de trainingen gaat via een persoonlijke app. Voordat iemand kan boeken moet er eerst een aantal ‘Covid 19’ vragen beantwoord worden. Dit is een check i.v.m de corona maatregelen.
 • MondkapjesPer 1 december 2020 geldt er een mondkapjesplicht in Nederland. Dat betekent dat men overstapt van een dringend advies naar een plicht. Wij volgen de berichtgeving op de site van de Rijksoverheid. De regels bij het dragen van een mondkapje. Je moet wel een mondkapje dragen bij binnenkomst en vertrek en tijdens het lopen naar bijvoorbeeld de trainingsruimte. Je hoeft geen mondkapje te dragen tijdens het sporten en bij het wisselen van toestel / oefening in de trainingsruimte.
 • Hoe werkt het als ik kom sporten?
  - Meld je aan voor de training naar keuze via de app.
  - Kleed je thuis om en vul thuis je bidon.
  - Kom op tijd. Niet veel te vroeg en zeker niet te laat.
  - Bij binnenkomst desinfecteer je handen. Meld je bij de trainer als je voor de eerste keer weer komt.
  - Doe je schone binnen schoenen aan, zittend in de zithoek.
  - Tassen worden opgeborgen in de opbergkast.
  - Kom veilig sporten op je gereserveerde training.
  - Zorg zelf dat je apparatuur en losse materialen schoonmaakt na het gebruik.
  - Gebruik altijd een eigen handdoek. Ben je er één vergeten, dan leen je een handdoek van ons.
  - De trainingen duren 45 minuten zodat er tijd is om per groep te wisselen en zodat de trainers kunnen schoonmaken.
 • Kan ik ook thuis lessen blijven volgen?
  Al onze leden hebben de beschikking over een persoonlijk app waar vele online workouts staan. Deze kunnen dan zonder extra betaling gevolgd worden.
 • Kan ik binnen trainen?
  Ja, wij mogen weer volledig trainingen geven. Bij Fit aan Zee is de 1,5 meter heel goed te waarborgen. 
 • Is het mogelijk persoonlijke voedingsbegeleiding te krijgen?
  Mijn werk als gewichtsconsulent mag ook gewoon doorgaan. Ik ben dan ook blij iedereen weer te mogen begeleiden naar een gezond gewicht. Ik mag dit ook 1 op 1 doen aangezien ik dan prima de afstand kunnen bewaren.
 • Kan ik gebruik maken van kleedruimtes?
  Onze omkleed ruimte is tijdelijk buiten gebruik. Omkleden dien je dus eventjes thuis te doen. Graag sportschoenen binnen (in de zithoek) aan doen i.v.m. de hygiëne. Tassen kunnen in de opbergkast opgeborgen worden.
 • Kan ik van het toilet gebruik maken?
  Ja dat mag, al is het goed om thuis nog even naar het toilet te gaan. Tijdens de buiten trainingen is er uiteraard geen gelegenheid om een toilet te bezoeken.
 • Is de bar geopend?
  Fit aan Zee heeft geen bar. Alhoewel…de enige bar waar we aan hangen is de barbell ;-)