Krachttraining om af te vallen

Krachttraining om af te vallen biedt geweldige en indirecte voordelen. Want daardoor verbrand je extra calorieën en het helpt je om je calorietekort te vergroten. Maar het directe effect op gewichtsverlies is meestal vrij klein. Sterker nog, het is niet ongewoon om aan te komen als je begint met trainen. 

De echte voordelen van krachttraining om je gewicht omlaag te krijgen zijn indirect. Het verhoogt de stofwisseling, helpt je om calorieën iets sneller te verbranden en verbetert je humeur, wat doorgaans onze behoefte aan ‘comfort en troost eten’ vermindert. 

Overdrijf je workouts echter niet. Ik ben de tel kwijtgeraakt van het aantal mensen dat te heftig begon met sporten en binnen 3 weken opgebrand raakten. Begin met 20-30 minuten per dag met een fysieke activiteit die je gemakkelijk aankunt, en verhoog de duur en intensiteit zeer geleidelijk. Met krachttraining Krachttraining om af te vallen  start je met 30-45 minuten per sessie en dan twee keer per week.

Luister te allen tijde naar je lichaam en zorg ervoor dat je vooraf ontspant en daarna ontspant.

Zie jezelf zoals je wilt zijn

Als je doel een taille is waar je trots op bent, wacht dan niet tot het zover is en tot je het ook daadwerkelijk ziet. Visualiseer het vanaf het moment dat je begint met diëten en sporten. Stel je voor dat je langs een strand loopt of met een slanke buik naast het zwembad ligt. 

Krachttraining om af te vallen en je zelfbeeld

Wat jouw ambitie voor je gewicht of lichaam ook is, wen er maar aan om dit tot in de kleinste details te visualiseren. Omdat "het zien" de eerste stap is om het waar te maken. Zoals ze zeggen, één beeld zegt meer dan duizend woorden. En in dit geval heb ik het over een beeld in je hoofd. Eén ding kan ik je zeker garanderen: als je krachttraining gaat doen dan wordt je zelfbeeld vele malen beter. In dat opzicht hebben krachttraining om af te vallen en je zelfbeeld met elkaar te maken.

Op de onderstaande foto zie je mij in actie als personal trainer voor vrouwen die willen afvallen.

Personal trainer vrouwen die willen afvallen

Erg overgewicht?

Is er sprake van erg overgewicht? Visualiseer dan gewoon de voordelen! Als je veel gewicht moet verliezen (meer dan 10 kilo), denk je misschien dat 10 kilo verliezen in drie maanden niet de moeite waard is. 

Wanneer je dat denkt, stel jezelf deze vraag. Wat is mijn alternatief? Welke methode je ook kiest, je zult echt niet sneller afvallen. Althans dat kan wel maar ik raad het je niet aan.

Het is dus meer een kwestie van wanneer je begint en hoe lang het gaat duren. 

Die laatste vraag kan ik beantwoorden. Het verliezen van 15 kilo duurt ongeveer drie maanden - meestal iets langer om onderweg een enorme terugval te voorkomen. Vijf maanden zou meer realistisch zijn om het je gewicht met dit aantal kilo’s te verminderen. Dat is goed te doen. Stel je voor dat je minimaal 10 kilo lichter over straat loopt en je zult het met me eens zijn dat vijf maanden gezond eten en meer bewegen helemaal niet zo’n straf is voor zo'n prachtig vooruitzicht. 

Als je sport en toch niet afvalt

Wat ook kan voorkomen is dat je sport en toch niet afvalt. Dat is natuurlijk frustrerend want je doet flink je best en je sport tot je er spreekwoordelijk bij neervalt. Ook daar is een oplossing voor, en die ontdek je in de volgende video.


Jouw eerste prioriteit

Zorg voor ondersteuning. Als je echt wilt afvallen na de zomer, is je eerste prioriteit het vinden van goede ondersteuning. Sluit je aan bij een afslank clubje op het werk, wordt lid van een sportschool, of ga naar een informatiebijeenkomst over gewichtsverlies. Of zoek hulp bij een trainer die jou persoonlijk begeleid. Ga op zoek naar een plek waar je krachttraining om af te vallen kunt doen.

In je eentje afvallen is best mogelijk, mits het goed gaat en de weegschaal mooie dingen laat zien. Maar als het echt moeilijk wordt, wat zeker zal gebeuren, dan zal de steun van echte professionals het verschil maken tussen succes en mislukking.

Gratis adviesgesprek

Als je het lastig vind om goede ondersteuning te vinden, vraag dan een gratis adviesgesprek met me aan. Deze gesprekken zijn ontspannend, inspirerend en gaan je zeker de eerste resultaten opleveren. Naast dat ik gespecialiseerd ben in krachttraining om af te vallen voor vrouwen, coach ik vooral ook vrouwen met een (jong) gezin die weinig tijd hebben om een paar keer naar de sportschool te gaan.

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.