Knijper op je neus dieet (geen grap)
03 mei 2022 

Knijper op je neus dieet (geen grap)

Laatste las ik iets over het Knijper op je neus dieet. Ik maak geen grap want het is echt iets wat ik tegenkwam op internet. Nu vindt ik wel vaker bizarre diëten waar ik mijn neus voor ophaal, maar ik vond deze wel leuk om aan te halen.

De truc is dat je de neus dichthoudt met een knijper zodat je niet kunt ruiken terwijl je eet. Hierdoor wordt je smaakzin meer geprikkeld, waardoor je meer kunt concentreren op de werkelijke eetlust. En dus eerder kunt stoppen met eten als je vol zit. 

De realiteit is dat geur inderdaad de eetlust en voedselinname stimuleert, maar ga jij uit eten en je neus bedekken met een knijper? Ik zie me al aan een stracciatella ijsje staan te lurken bij de ijskiosk met een wasknijper op mijn neus. 

Niemand zal dat op de lange termijn blijven doen lijkt me. Nog ff en het advies is om een pleister op je mond te plakken.

Afvallen in de maand mei

Afvallen in de maand mei

Wat je beter kunt doen is afvallen op een normale manier. Waarbij je gewoon kunt blijven eten zonder allerlei rare fratsen uit te halen.

Wat je ook beter kunt doen is om deze maand te starten met afvallen.

Mei is namelijk de ideale maand om aan een slanker en strakker lichaam te werken.

Waarom mei de ideale maand is om af te vallen? Ik ga het je vertellen.

Ten eerste de zomer komt eraan. YES! Maaaarrrr…

Krijg jij het spaans benauwd en zweet jij nu al peentjes alleen al bij de gedachte dat je straks in badpak of bikini loopt?

En is dat de reden dat jij voor de zomer nog een paar kilo wilt afvallen? Dan raad ik je echt aan om deze maand te starten.

1 Je hebt nog tijd genoeg

Het IS nog geen zomer dus de maand mei en juni kun je zien als een aanloop periode naar de zomer toe. Vakanties beginnen over het algemeen halverwege de maand juli. Oftewel je hebt nog een maand of twee om aan je gewicht te werken. 

Ga je nu starten met mij en je valt gemiddelde een half tot anderhalve kilo af per week dan is dat toch al snel 8 knetterharde kilo’s gewichtsverlies. Toch lekker!

2 De dagen zijn langer in de maand mei

De dagen zijn langer in de maand mei zodat je langer van de avond kunt genieten. Net alsof je meer uren in een dag hebt. Dit is natuurlijk niet zo maar voor je gevoel heb je wel meer aan je dag. Heerlijk ook die langere dagen, wat ook uitnodigt om in de avond lekker te gaan wandelen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je de nodige extra calorieën verbrand maar ook dat je minder op de bank blijft hangen. Jij weet ook dat ‘op de bank hangen’ gelijk staat aan koektrommel, zak chips en of wijntje. 

3 Er is veel keuze in 'lichte' groenten

Waar in de winter de borden vaak vol geschept worden met stamppotten eten we in het voorjaar al wat ‘gezonder’. Denk even aan de winterkost zoals een flinke berg boerenkool met een kuiltje vol jus en een brok worst waar je u tegen zegt (iemand spekjes erbij?). Dan weet je waar de overtollige kilo’s vandaan komen.

Nu het weer wat warmer is eet je ook minder zware kost maar kies je sneller voor een frisse salade. Ook liggen de asperges weer in de schappen waarmee een gezond en licht gerecht van te maken is.

4 Je komt meer en sneller in beweging

Je herkent het vast wel. In de winter heb je veel minder de neiging om er op uit te gaan op bijvoorbeeld de fiets of benenwagen. Liever cosy op de bank met een kaarsje toch? Als het weer beter is pak je sneller de fiets en is het heerlijk om even een loopje te doen.

Feit is als je meer gaat bewegen ga je meer verbranden en ook vaak betere voedingskeuzes maken. Wil je weten wat de betere keuzes zijn neem dan eventjes contact met me op.

5 Water drinken gaat gemakkelijker

Veel mensen hebben moeite om water te drinken. Denken er niet aan of vinden het simpelweg niet lekker. Niet dat je van water afvalt, sterker nog als je te weinig water drinkt hou je juist meer vocht vast. En dat zie je terug in een hoger getal op de weegschaal.

Je valt er niet van af maar het geeft wel een gevuld gevoel. En je hebt het gewoon nodig. Water drinken gaat gemakkelijker omdat warm weer dorstig maakt en je het water op smaak kan brengen met citroen, komkommer, munt of ander fruit. Heb je meteen je vitamientjes binnen.

Nog meer tips om af te vallen in de maand mei

Zie zo..bij deze de tips om in de maand mei zomer proof te worden. In de onderstaande video ontdek je nog meer tips die je niet in dit blog hebt gelezen. Ik zou zeggen doe je er voordeel mee maar start nu want je bent nog ruim op tijd. Want de tijd vliegt voorbij en daarmee is de kans groot dat de kilo’s eraan vliegen.

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.