Gezonde Partyhapjes

Verantwoord snacken: normaal gesproken al een hele uitdaging, maar tijdens de feestdagen is het nog lastiger. Zoek bijvoorbeeld maar eens een light-oliebol…

Tips om toch te kunnen genieten van wat extra’s, zonder veel aan te komen. Ik heb ze hier op een rijtje gezet voor je zodat jij kan ontdekken hoe je verantwoord kunt snacken tijdens de komende feestdagen.

Tip 1: Hou het bij de feestdagen

De hele maand december staat in het teken van lekkernijen. Sterker nog, de pepernoten lagen in september al in de supermarkten en de oliebollenkraam stond vanaf begin november weer klaar. Beperk jezelf echt tot de feestdagen wat betreft de extraatjes en houd op de andere dagen gewoon je normale voedingspatroon aan.

Tip 2: Vergeet niet te bewegen

De kerstdagen nodigen uit om eens lekker te ontspannen. Je kunt dan op de bank allerlei oude kerstfilms bekijken, maar je kunt ook lekker de deur uitgaan.
Afhankelijk van waar je woont, kun je een paar uurtjes door het bos struinen, een lange strandwandeling maken of een lekker stuk fietsen. Zo ontspan je, maar zorg je tegelijk ook voor een gezonde dosis lichaamsbeweging.

Tip 3: Geen maaltijden overslaan

Wat veel mensen doen is ‘calorieën sparen’. Dat wil zeggen: bij de hoofdmaaltijden minder eten, om vervolgens later wat extra’s te kunnen nemen.
Als je wilt afvallen, is dit niet erg slim om te doen. Wanneer je bij de hoofdmaaltijden minder eet, krijg je eerder honger en zijn de verleidingen van allerlei snoeperijen nog veel groter dan die altijd al zijn. Hierdoor neem je dus toch eerder iets extra’s en vaak ook meer dan gepland.

Tip 4: Doe een ander een plezier

Heb je na de kerstdagen nog van alles over en wil je dit liever niet zelf opeten? Denk er dan eens aan om het aan het Leger des Heils of een daklozeninstantie te geven. Zij zijn erg blij met de restjes en jij bent blij met de goede daad.

Tip 5: Oliebollen en andere snacks

Oliebollen mogen natuurlijk niet ontbreken met Oud en Nieuw. Helaas druipen deze vaak van het vet. Wil je ze gezonder hebben, dan kun je ze het beste zelf bakken. Doe dit dan in vloeibaar vet, maar zorg er ook voor dat dit vet heet genoeg is (minimaal 180 graden). Hierdoor schroeit de oliebol snel dicht en wordt er een minimum aan vet opgenomen.

Ook kun je ervoor kiezen de oliebollen kleiner te maken. Zo krijg je geen grote hoeveelheden extra calorieën binnen, maar kun je wel genieten van de traditionele Oud en Nieuw-snack. Ook appelbeignets en andere lekkernijen kunnen op deze manier worden aangepast.

Gezonde Partyhapjes

Om het jou tijdens de feestdagen makkelijker te maken en om ervoor te zorgen dat je verantwoord en gezond kan snacken heb ik een Feestdagen cadeautje voor je. Gewoon omdat het feest is.
Je kunt namelijk Gratis het eBook Gezonde Partyhapjes downloaden.

Eet smakelijk en hele fijne feestdagen gewenst!

DownloadNu

 

 

 

Deze Gezonde Partysnacks is één van de vele onderdelen uit het online afslank programma the Biggest Loser.

Wil jij dus helemaal gezond en verantwoord eten tijdens de feestdagen of wil jij niet wachten tot januari met de Goede Voornemens en nu al gaan werken aan een slanker en vetvrij lichaam?

Download dan de volledige cursus voor een tijdelijke Feestdagen Aanbieding van slechts € 47,00!

p.s de werkelijke waarde van deze cursus is €127,00
p.p.s na januari zal deze prijs voorgoed omhoog gaan naar €67,00

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.