Gezond afvallen voor vrouwen
14 juni 2020 

Gezond afvallen voor vrouwen

Wil je gezond afvallen en ben jij een volwassen vrouw of jonge dame ouder dan 18 jaar? Ben je momenteel niet helemaal tevreden met je voedingspatroon? Bijvoorbeeld omdat je gewicht langzaam maar zeker dreigt toe te nemen of zelfs al te hoog is? Dan is het wellicht tijd om een gewichtsconsulent in te schakelen. 

In de tijden waarin we nu leven, zitten mensen meer dan ooit binnen. En gezond afvallen valt dan echt niet mee. Dit betekent niet direct dat iedereen ook heel de dag stil zit, maar er is wel minder beweging dan normaal.

Bovendien zorgt veel thuiszitten en weinig bewegen ervoor dat mensen makkelijker naar voeding grijpen om de tijd door te brengen. Uit verveling trek je de koelkast of de snoeptrommel net iets vaker dan normaal open. Je had het jezelf nog zo voorgenomen: ‘dit keer ga ik gezond afvallen!” 

Om toch een gezond gewicht te hanteren door middel van de juiste begeleiding, help ik je als gewichtsconsulent graag verder met gezond afvallen.

Gezond afvallen, maar hoe dan?

In de basis help ik als gewichtsconsulent voornamelijk vrouwen aan een gezond voedingspatroon en met gezond afvallen. Dat wil zeggen dat we naar je voeding gaan kijken en daar enkele veranderingen in aanbrengen. Met behulp van de juiste begeleiding is het mogelijk om een voedingspatroon drastisch te veranderen. Dit heeft dan weer positieve resultaten tot gevolg. 

Voordelen van werken met een gewichtsconsulent

Het is voor veel vrouwen gewoon erg lastig om zelf bepaalde patronen te doorbreken. Zeker wanneer iets al jaren in het gedrag aanwezig is, wordt het moeilijk bevonden om drastisch te veranderen. Werken met een gewichtsconsulent die jou help met gezond afvallen heeft daarom de volgende voordelen: 

  • Begeleiding: Een heel waardevol punt van het werken met een gewichtsconsulent is dat iemand je controleert. Dat wil niet zeggen dat een gewichtsconsulent je constant op de hielen zit, maar bij elke meting wordt wel duidelijk of je je aan de afspraken hebt gehouden. Voor veel mensen werkt dit als goede informatie om het juiste te doen. Er wordt toegewerkt naar elk meetpunt. 
  • Geen crashdieet: Het grote nadeel van een crashdieet is dat het voor veel vrouwen lastig vol te houden is. Je kan bijvoorbeeld een paar maanden een crashdieet volgen en 10 kilo afvallen. En dat is niet echt gezond afvallen. Want na verloop van tijd is een crashdieet niet vol te houden om normaal van te leven. Vrouwen hebben dan de neiging om in oude voedingspatronen te vervallen. Voorkom dit door met een ‘normaal’ voedingspatroon te werken.
  • Alleen volwaardige en gezonde voeding: Als gewichtsconsulent raad ik alleen volwaardige en gezonde voeding aan. Dat wil zeggen dat supplementen, maaltijd shakes en pillen bij mij niet aan de orde komen.
     Het doel is op een natuurlijke manier een bepaald gewichtsverlies te realiseren. Gewoon door normale voedingsmiddelen te combineren. Vooral met het oog op de lange termijn is dit de meest effectieve manier. Gezond afvallen dus!

gezond-afvallen

Niet helemaal lekker in je vel?

Bevind je je momenteel dus in een fase waarin je niet helemaal tevreden bent met wat je eet en drinkt? En is je gewicht mogelijk niet dat wat het een paar maanden of een paar jaar geleden was? 

Zit je niet helemaal lekker in je vel en wil je gezond afvallen, maar weet je van jezelf dat je het niet alleen lukt.

Neem dan nu contact met me op, zodat we samen kunnen kijken hoe we het probleem aan kunnen pakken. Ik help je graag verder om op een zo verantwoord mogelijke wijze weer naar je oude gewicht of voedingspatroon te gaan. Met de juiste begeleiding is het zeker mogelijk.  Voor je het weet is gezond afvallen voor jou binnenkort werkelijkheid!

Het is niet zo dat ik alleen maar vrouwen help met gezond afvallen. Zelfs jonge dames vanaf 14 jaar help ik om een gezond gewicht te bereiken en om zekerder over zichzelf en hun lichaam te worden. Vaak doe ik dit altijd in overleg met een ouder want ik betrek in dat geval bijvoorbeeld de moeder of vader erbij. Ouders of verzorgers zijn immers over het algemeen verantwoordelijk voor de inkoop en het klaarmaken van de maaltijden.

Het hoeft niet perfect!

Je hoeft niet perfect te eten om gezond af te kunnen vallen want dat is niet realistisch en niet vol te houden. Gezond afvallen gaat om de juiste balans namelijk.

Als ik jou zou vertellen dat je nooit meer een hap junkfood in je mond mag stoppen, dan geef ik jou een slecht advies en een recept om te falen. Bovendien zou ik jou dan een eetpatroon adviseren wat ik zelf ook niet volg. Want geloof het of niet, ook ik eet af en toe wel eens iets ‘slecht’ of ‘verkeerds’.

gezond-afvallen-meisje-14-jaar

80 / 20 regel

Ik geloof heel erg in de 80 / 20 regel: 80% voeding met essentiële voedingsstoffen en 20% wat mijn lichaam niet per definitie nodig heeft maar wat ik wel heel lekker vind. Heel eerlijk, zelf zit ik op 90 / 10 oftewel 90% gezond en 10% wat niet helemaal binnen een gezond eetpatroon past. Oeps…ik ben de eerste die toegeeft dat ik iedere dag een broodje hagelslag eet. En dat is prima te doen want het past binnen mijn eetplan van die dag.

Nu is het niet zo dat ik mijn lichaam vol prop met ladingen suikers, gefrituurd eten en kant en klare maaltijden. Ik weet gewoon dat het beperken en vermijden van ‘slechte’ voeding voor mij niet het antwoord is voor de lange termijn.

Zolang je de balans kunt aanhouden tussen wat jij nodig hebt en wat jij lekker vind, en daarnaast zorgt voor voldoende beweging dan ben je al een stap dichterbij een verantwoord, gezond en lekker eetpatroon. Dat is je oplossing voor gezond afvallen!

10 Direct toepasbare tips

Tenslotte wil ik je ook even adviseren om deze 10 direct toepasbare tips te lezen want ik ben ervan overtuigd dat het jou kan helpen bij gezond afvallen. Vooral tip 6 kan alle verschil gaan maken tussen nog meer aankomen en gezond afvallen. Vond je dit artikel de moeite waard? Laat dan een reactie achter. Dat zou ik zeer waarderen en zo maak je mijn dag nog beter 😉

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Vincent Rondwijk
Door

Vincent Rondwijk

op 25 Mar 2021

Goede begeleiding blijft belangrijk wanneer je wilt afvallen. Ook voorkom je hiermee dat je je lichaam schade toebrengt doordat je wellicht te weinig vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Je laten adviseren door een coach kan ik ook echt aanraden.

activity tracker
Door

activity tracker

op 08 May 2021

Er zijn 3 dingen belangrijk als je af wilt vallen: voeding, beweging en slaap. Een activity tracker biedt ondersteuning op al deze 3 gebieden. Hij telt je stappen en calorieën, meet je slaap en geeft je een zet als je te lang stilzit. Ook geeft de activity tracker aan in hoeverre jij je doelen bereikt.

Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.