Hoe kun je je streefgewicht behouden?

70% van de Nederlanders is te zwaar en wil meerdere kilo’s afvallen. Vaak lukt dat, maar het streefgewicht behouden een stuk ingewikkelder. 

1 op de 30 afvallers slaagt erin om een eenmaal bereikt lichaamsgewicht meer dan vier jaar vast te houden. De anderen komen aan. Hoe komt dat? En hoe zorg je ervoor dat dat wel lukt?

We leven in een dik makende omgeving, met overal voedselaanbod en misleidende claims van fabrikanten die beweren dat hun product de lekkerste of de meest bewuste keuze is. Vrij misleidend allemaal. Tegelijkertijd beweren hippe dieetgoeroes dat ze je van je overgewicht kunnen verlossen als je hun boek volgt of poedertje gebruikt. Ieder dieet kán succesvol zijn voor een bepaalde periode. 

Hoe kun je je streefgewicht behouden?

Hoe kun je je streefgewicht behouden? Dat heeft met een aantal zaken te maken. Vaak geldt hoe gekker het dieet, hoe moeilijker het is om het streefgewicht te behouden na een periode van afvallen. De reden hiervan is dat het leefpatroon waarmee het lagere gewicht is bereikt simpelweg niet vol te houden is voor de normale mens op de lange termijn. Het gevolg hiervan is dat je terugvalt in je oude eetgewoontes en opnieuw aankomt in gewicht. Alle moeite is dan voor niets geweest. Hier start het jo-jo effect. We blijven onszelf tergen met de meest onmogelijke diëten die niet vol te houden zijn voor de rest van ons leven en komen daarna weer aan. Tijdelijke oplossingen bieden tijdelijke resultaten!

hoe-kun-je-je-streefgewicht-behouden

Wat is dan wél ’n blijvende oplossing om je streefgewicht te behouden?

Zoek een gezonde lifestyle die je vol kunt houden voor de rest van je leven. Verbied jezelf niets, maar maak geen gewoonte van het eten of drinken van ongezonde producten. Eet vooral niet te weinig, maar voldoende van de gezonde producten. Zorg dat je stofwisseling omhoog gaat en beweeg! Jouw Body Support coach kan je hier perfect mee helpen. Heb je je streefgewicht bereikt? Super! Wees je er ook van bewust dat het moeilijkste onderdeel nu pas begint. Spreek om de paar weken met je coach af om ’n stok achter de deur te hebben. Jouw coach kan je tips geven om toe te passen wanneer je de neiging hebt om terug te vallen in oude gewoontes. Houd eetboekjes bij en vraag om feedback. Als team werk je aan een blijvend resultaat.

Bron: Body Support

Reactie plaatsen