BGN Gewichtsconsulent in Katwijk

Wil je meer weten wat ik als Gewichtsconsulent in Katwijk voor jou kan betekenen? Heb je nog vragen die je nog niet terug kon vinden?


Bekijk dan hieronder de meest gestelde vragen, wellicht dat je een antwoord kunt vinden. Zit jouw vraag er niet bij, neem dan gerust contact met me op.

Afspraak maken

Meest gestelde vragen

Wat is het precies wat je doet als BGN gewichtsconsulent in Katwijk?
Als BGN gewichtsconsulent in Katwijk begeleidt ik cliënten met gewichtsproblemen. Dit doe ik volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Deze cliënten begeleid ik naar een gezond eet en leefpatroon en ik help ze om beter in hun vel te zitten en om (weer) blij en tevreden met hun gewicht en met zichzelf te zijn. Cliënten die om medische redenen voeding en begeleiding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldaan kan en mag ik niet begeleiden. Deze cliënten verwijs ik dan ook door.


Wat is een BGN Gewichtsconsulent?

Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland De BGN is sinds 2005 de representatieve beroepsvereniging voor professionele Gewichtsconsulenten. Deze beroepsvereniging geeft bekendheid aan het beroep gewichtsconsulent en waarborgt de kwaliteit van de aangesloten leden door middel van diploma-eisen en verplichte nascholing. 


Heb ik een verwijzing nodig vanuit mijn huisarts?
Om je door mij als Gewichtsconsulent in Katwijk te laten coachen is geen verwijzing nodig vanuit de huisarts of andere zorgprofessionals. Hierdoor zijn mijn diensten als BGN-Gewichtsconsulent in Katwijk laagdrempelig en toegankelijk voor vrouwen die hulp, advies en begeleiding nodig hebben met hun gewicht.


Wordt de begeleiding vergoed door de zorgverzekering?
Door een toenemend aantal zorgverzekeraars worden mijn diensten als BGN-gewichtsconsulent in Katwijk vergoed. De voorwaarden kun je terugvinden in de eigen verzekeringspolis. Op deze website* vindt je een overzicht van alle zorgverzekeraars die mijn diensten (gedeeltelijk) vergoeden. Mijn diensten worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering, en daarom is je bezoek en de begeleiding niet van invloed op jouw eigen risico.

*Als een verzekeraar er niet bij staat, dan betekent het dat ik daarmee geen overeenkomst heb.


In de richtlijnen van de BGN wordt geen minimum of maximum BMI genoemd. Sommige zorgverzekeraars kunnen wel een minimum of maximum BMI stellen voor begeleiding door een gewichtsconsulent.

Raadpleeg bij twijfel echter wel altijd je eigen zorgverzekeraar.  Ik kan als gewichtsconsulent namelijk nooit 100% garanderen dat je een vergoeding krijgt, omdat ik nooit op de hoogte kan (en mag) zijn van eventuele  individuele omstandigheden.


Waarom kiezen voor mij als BGN-gewichtsconsulent?

Als BGN-gewichtsconsulent in Katwijk ben ik in het bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent van één van de geaccrediteerde opleidingen. Ook volg ik regelmatig bij- en nascholingen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied Ik begeleidt mijn cliënten volgens het BGN-behandelprotocol Bij een eventueel geschil volg ik de BGN-klachtenprocedure Daarnaast verkoop ik géén dieetproducten, afslankmiddelen of maaltijdvervangers.


Wat is de meerwaarde van de begeleiding van een Gewichtsconsulent in Katwijk?
Er is een groot verschil in de bereiding van mij als BGN-gewichtsconsulent ten opzichte van andere afslankmogelijkheden. Als gewichtsconsulent in Katwijk ben ik dé specialist op het gebied van een gezonde leefstijl. Dat betekent dat ik als gewichtsconsulent verder kijk dan alleen naar wat je eet. Beweging, gedrag, gewoonten, sport, stress, slaap, ontspanning: het zijn onderwerpen die ook naar voren komen in mijn begeleidingstraject. Als BGN-gewichtsconsulent in Katwijk heb ik een verplichting tot nascholing, en werk ik volgens de richtlijnen en handboeken van de BGN.


Wat kun je verwachten tijdens je eerste bezoek?
Bij je eerste bezoek aan mij als BGN-gewichtsconsulent in Katwijk maken we kennis en plannen we eventueel een intake in.

Tijdens deze intake worden je persoonsgegevens genoteerd en vraag ik naar je persoonlijke omstandigheden. Je lengte, gewicht, omvang en lichaamsvetpercentage worden opgemeten.


Je huidige voeding- en leefpatroon wordt besproken. Ook vraag ik je om gedurende enige dagen een voedingsdagboek bij te houden zodat ik inzicht te krijg in je huidige voedingswijze. Al je gegevens worden bijgehouden in een dossier. Je gegevens worden nooit zonder overleg met jou aan anderen verstrekt. Desgewenst kun je te alle tijden je eigen gegevens inzien. Vervolgens geef ik je voedings- en beweegadviezen, die je helpen een gezondere leefwijze en een gezonder lichaamsgewicht te bereiken.


Daarnaast leer ik je om ook gezonde keuzes te maken in je voeding door bijvoorbeeld het leren begrijpen van productinformatie op verpakkingen. Je leert meer over de werking van je stofwisseling en hoe jij je gewicht onder controle kunt krijgen door gezonde voeding en regelmatige beweging. Je krijgt advies over (variatie)mogelijkheden voor ontbijt, lunch en diner en er wordt aandacht geschonken aan gezonde tussendoortjes.


Er wordt makkelijke, verantwoorde en volledig voedingsadvies gegeven, met vele handvatten om zelfstandig de juiste keuzes te maken. Ik zal je maximaal motiveren en stimuleren om je doel te bereiken. Je eigen inzet daarbij is natuurlijk ook van groot belang. Als gewichtsconsulent ben ik daarbij de beste 'stok achter de deur’.


Individuele begeleiding of groepsbegeleiding?
De begeleiding is over het algemeen individueel, maar ik geef ook begeleiding in groepsverband. Het sporten kan ook in mijn studio en daarbij sport je altijd samen met andere vrouwen.


Help je als gewichtsconsulent in Katwijk ook kinderen?
Als gewichtsconsulent help ik mensen vanaf 18 jaar, in mijn studio Fit aan Zee begeleid ik als personal trainer jongeren vanaf 16 jaar.


Wat als ik medicijnen gebruik?
Als je om medische redenen aangepaste voeding nodig hebt, dan ligt begeleiding hoe dan ook niet op de weg van de gewichtsconsulent.


De kern van mijn vak is dat ik met mijn adviezen werk aan een gezond gewicht en een gezonde leefstijl waarmee gezondheidsklachten kunnen worden voorkomen (preventie). Ik behandel geen klachten en/of aandoeningen. Mijn voedingsadviezen zijn niet medisch gericht.


Het is niet zo dat ik nooit iemand mag begeleiden die medicijnen gebruikt. Het ligt er aan om wat voor medicijnen het gaat.


Bij bepaalde medicijnen kan sprake zijn van interactie met voeding; als dat het geval is kun ik als gewichtsconsulent je niet begeleiden. Alleen een arts kan aangeven of medicijnen consequenties hebben voor de voeding.


Een schildklierafwijking is een duidelijk voorbeeld  waar ik als gewichtsconsulent niet mag begeleiden. Een ander voorbeeld is bv. als er sprake is van diabetes type I of II.


Bij het intakegesprek is het dan ook zeer belangrijk dat ik vraag naar medische geschiedenis en naar gezondheidsklachten. De antwoorden op deze vragen bepalen of ik je kan begeleiden of doorverwijs naar een diëtist. Als gewichtsconsulent  sta ik voor kwaliteit en vakkundigheid. Het kennen en hanteren van mijn beroepsgrenzen draagt hieraan bij.


Wat is het verschil tussen een gewichtsconsulent en een diëtist?
Als gewichtsconsulent in Katwijk ben ik opgeleid om mensen met gewichtsproblemen te adviseren en te begeleiden naar een gezond eet- en leefpatroon. Mensen die om medische redenen voeding nodig hebben die aan specifieke eisen moet voldoen, worden door een diëtist begeleid. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die een dieet nodig hebben vanwege een voedselallergie of bij ziekte. Een diëtist is namelijk opgeleid om alle aandoeningen die met voeding te maken hebben, te behandelen.


Heb je als gewichtsconsulent ook een AGB-code?

Elke zorgverlener in Nederland, heeft een AGB-code, dus ook Fit aan Zee. Zo weet je zeker dat je zorgverlener lid is van een erkende beroepsvereniging. De BGN heeft met veel zorgverzekeraars afspraken gemaakt voor vergoeding van de BGN-gewichtsconsulent. Alle zorgverzekeraars hebben inzicht in het ledenbestand van de BGN. Onze AGB praktijkcode is 90110044


Ook hulp nodig van mij als Gewichtsconsulent in Katwijk?
Mocht ook jij uitdagingen hebben met je gewicht, en wil je enkele of meerdere kilo’s afvallen? Neem dan vrijblijvend contact met me op en vraag een Gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek aan t.w.v € 65,-  Tijdens dit gesprek bespreken we jouw hulpvraag, wensen en doelen en bepalen we of ik jou daarbij kan helpen.


Als Gewichtsconsulent in Katwijk kan ik echter niet iedereen helpen, het Gratis adviesgesprek is nog geen garantie dat ik je kan begeleiden. Om jouw succesvol te kunnen helpen en om resultaat te kunnen behalen, is er namelijk van beide kanten een juiste klik zijn.


Geen zorgen, want ook dit gaan we ontdekken tijdens het Gratis adviesgesprek. Ik kijk er naar uit om te te mogen zien en spreken en als Gewichtsconsulent in Katwijk sta ik graag voor je klaar.

Afspraak maken

Zit een stuk lekkerder (en strakker) in mijn vel en voel me echt veel fitter! En 13 kg lichter!

Marja van der Gugten

Gratis advies gesprek (t.w.v. 65 euro)

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder je naam en email adres in en klik op afspraak maken. Daarna zal ik je binnen 24 uur contact met je opnemen.
No opt-in form has been selected

Niet goed? Geld terug!

Wanneer jij de eerste maand geen resultaat heb behaald, stoppen we de begeleiding en ontvang jij je investering terug. Zonder enige discussie!


Zo overtuigd ben ik van mijn programma en de mogelijkheid om jou te helpen bij je doel en het behalen van een positief resultaat.

Voorwaarde is dat jij alle sportafspraken bent nagekomen, je het voedingsadvies hebt gevolgd en je aan alle adviezen hebt gehouden.