Afvallen tijdens corona valt niet mee
19 april 2021 
in Nieuws

Afvallen tijdens corona valt niet mee

Soms kom ik een onderzoek tegen wat de moeite waard is om te delen. Zeker als het gaat om afvallen tijdens corona. Want afvallen tijdens corona valt niet mee. Ik hoop dat het waardevol voor je is. Volgens een recente enquête en studie namen de stressniveaus en het gewicht van Amerikanen toe tijdens de COVID-19-pandemie. Eenenzestig procent van de Amerikanen hebben ervaren tijdens de pandemie ongewenste gewichtsveranderingen. Dit ging om zowel toename of verlies – volgens een onderzoek van de American Psychological Association genaamd Stress in America. Dat onderzoek werd in februari uitgevoerd. Tweeënveertig procent kwam meer aan dan gewenst, met een gemiddelde gewichtstoename van 13 kilo.

Afvallen tijdens corona

Wanneer jou gewicht ook is toegenomen en je de kilo’s er weer vanaf hebben dan zou je natuurlijk contact met me kunnen opnemen. Tien procent van de mensen uit het onderzoek meldde dat ze in die tijd meer dan 22 kilo waren aangekomen. Voor de 18 procent van de Amerikanen die zeiden dat ze meer waren afgevallen zonder dat dit hun bedoeling was. Het gemiddelde gewichtsverlies 11,7 kilo was. Volwassenen meldden ook ongewenste veranderingen in hun slaap en toegenomen alcoholgebruik. Twee op de drie (67 procent) zei dat ze sinds het begin van de pandemie meer of minder hebben geslapen.

Alcohol

Bijna één op de vier volwassenen (23 procent) gaf aan meer alcohol te drinken om met hun stress om te gaan. Spaanse volwassenen rapporteerden de meest ongewenste veranderingen in hun fysiek en activiteit niveau sinds het begin van de pandemie.

Meer dan de helft gaven aan dat ze zich niet op hun gemak voelen om terug te keren naar het leven zoals het was voor de pandemie. Ook gaven ze aan dat ze er tegenop zagen aan de sociale omgang zodra de pandemie voorbij is. Dit omdat er dan waarschijnlijk sprake is van grote gewenning.

covid19-en-afvallen

Health eHeart-studie  

Een andere studie gepubliceerd in de JAMA Network Open wees ook uit dat Amerikanen aankwamen tijdens de COVID-19-pandemie. Bij de studie waren 269 deelnemers aan de Health eHeart-studie betrokken die ermee instemden hun gewichtsmetingen te rapporteren. Resulterend in een totaal van 7.444 gewichtsmetingen van 1 februari 2020 tot 1 juni 2020.  Merendeel van die tijd was er sprake van een lock down situatie waar 45 staten mee te maken hadden.

De conclusie

Conclusie was dat de deelnemers 0,7 kilo per maand aankwamen tijdens het eerste deel van de pandemie. Degenen die dezelfde gewoonten aanhielden die ze hadden aangenomen tijdens de lock down, kwamen in dat jaar 9 kilo aan. Dit vertelde Dr. Gregory M.Marcus, senior auteur van de onderzoeksbrief aan de New York Times.

Periode voor de lockdown 

De meeste deelnemers aan dit onderzoek gaven aan dat ze waren afgevallen in de periode voor de lock down. “Het is redelijk om aan te nemen dat deze mensen meer waarde hechten aan hun gezondheid in het algemeen, en meer gedisciplineerd waren”, vertelde hij de Times. Ook gaf hij aan dat we de ernst van de situatie niet moeten onderschatten, en dat dit het topje van de ijsberg is.

Onderzoeken in Nederland

Onderzoeken in Nederland laat zien dat 27% van de Nederlanders aankomen tijdens de coronacrisis. Maar ook dat 4 op de 10 (42%) ook probeert af te vallen. De Nederlanders die zijn aankomen in gewicht kwamen gemiddeld 5,6 kilo aan.

Hoe kun je afvallen tijdens corona?

Veel dames die ik tijdens de trainingen spreek vragen mij ‘hoe kun je afvallen tijdens corona”? Vraag is of je wil je afvallen of wil je op gewicht blijven. Want als je meer thuis bent en nu de sportscholen dicht zijn kan niet aankomen ook een prima doelstelling zijn namelijk.  Zelf ben ik op gewicht gebleven zoals dat heet. Dat heeft vooral te maken met het feit dat ik tijdens de lock downs veel tijd heb om te sporten.  Zo zie je maar “Elk nadeel heeft zijn voordeel” 😉  Op dit moment sport ik zelf veel buiten, ook met mijn klanten. En de dames vinden het geweldig (zie de video hieronder) en behalen geweldige resultaten. Een aantal van deze successen heb ik samengevat in een ebook wat je hier gratis kunt downloaden.

Hoe zit het met jou?

Ben jij ook aangekomen tijdens de lock down periodes en wil je af rekenen met de overtollige kilo’s? Dan is het interessant om te weten dat ik weer wat plek heb in de buiten lessen. En dat ik als gewichtsconsulent ook mijn klanten in de studio kan ontvangen. Liever een telefonische afspraak maken Bel dan naar 0713411617.

Thuis sporten samen met je baby

Als laatste heb ik nog een tip voor alle moeders die pas zijn bevallen. Wat ik heb voor je als je een baby hebt van 3 tot 9 maanden oud, is een inspiratie video die je hier gratis kunt aanvragen.

Over de schrijver
Arny is al meer dan 20 jaar ondernemer in de fitnessbranche en mede eigenaar van Fit aan Zee, een small group studio voor vrouwen. Daarnaast is hij ook mede eigenaar van Baby-Bootcamp®. Ook is hij een trotse vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen