Aankomen tijdens de feestdagen

Aankomen tijdens de feestdagen

De Kerstdagen zijn gezellig en dat betekent vaak ook aankomen tijdens de feestdagen. Kerstdagen daar kijk ik ieder jaar weer naar uit maar moet ook altijd denken aan het volgende. Het is altijd een beetje ‘triest’ als de Kerstdagen voorbij zijn. Vooral ook omdat Kerst een periode is die zoveel betekent voor zoveel mensen.

Maar zoals altijd blijf ik positief want als Kerst voorbij is, dan is het nog maar 363 dagen tot de volgende Kerst. Ongetwijfeld ben je het met me eens dat Kerst ook fijne feestdagen zijn.

niet-aankomen-tijdens-de-feestdagen

Denk je aan feestdagen dan denk ik aan aankomen. Aankomen tijdens de feestdagen is namelijk iets waar ik ieder jaar mee wordt geconfronteerd. Althans ik zelf niet want ik kan er wel voor zorgen dat ik niet ga aankomen tijdens de feestdagen. En om ervoor te zorgen dat ook jij niet gaat aankomen tijdens de feestdagen heb ik wat tips voor je.

Na de feestdagen mag de prioriteit liggen bij het terug krijgen van de lichaamssamenstelling van voor de feestdagen. En weer controle krijgen over de keuzes die je maakt omtrent voeding. Dat zie je vaak terug bij de jaarlijkse goede voornemens. Die overigens binnen no time weer van tafel zijn geveegd.

Je lichaamssamenstelling heeft te maken met je gewicht en dan met name hoe het samengesteld. Denk aan je:

  • Vetmassa
  • Botmassa
  • Vochtmassa
  • Spiermassa

In mijn artikelen richt ik me altijd op hetzelfde basisthema: Als je echt wilt afvallen, hoef je je maar op twee dingen te concentreren: minder eten en meer bewegen. Het is echt eenvoudig. Hoe eenvoudig het is ontdek je bijvoorbeeld in mijn inspiratie video. Een korte en waardevolle video waarmee je ervoor gaat zorgen dat je kunt afvallen tijdens de feestdagen.

Aankomen tijdens de feestdagen, de cijfers

Met Kerstmis zijn we vaak allemaal tussen de één en vijf pond (450 tot 2.250 gram) aangekomen en dat betekent dat we tussen de één en vijf weken nodig hebben om weer op het gewicht van voor Kerstmis te komen. 

Het is niet aan te raden om sneller af te vallen dan 450 gram per week en dan vervolgens te verwachten dat op dat gewicht blijft. Je gaat gehaaid terug vallen namelijk.

Daarom gaat dit artikel over het teruggaan naar de basis van hoe je elke week een pond kunt verliezen. Een pond (450 g) staat gelijk aan 3.500 calorieën, of vijfhonderd calorieën per dag. Een volwassene heeft grofweg minimaal 2.000 calorieën per dag om fit en gezond te blijven. In de huidige maatschappij verbruiken we gemiddeld 3.500 calorieën per dag. Dat is wel een beetje meer zoals je ziet.

Als je dit weet dan geeft dat veel mogelijkheden om af te vallen. je kunt bijvoorbeeld onze dagelijkse inname met 500 calorieën verminderen, op voorwaarde dat je niet onder de 2.000 calorieën per dag komen. In sommige gevallen zou 1.500 calorieën een optie zijn maar dan zou ik dat wel onder begeleiding van een professional doen.

Ga je nog lager zitten dan 1.500 calorieën dan komt dat je gewichtsamenstelling en dus je gezondheid ten goede. Het maakt je niet fitter en je bent niet meer in staat om van het leven te genieten. 

Daarom raad ik je aan om in eerste instantie je dagelijkse calorie-inname met 300 calorieën te verminderen en nog eens 200 calorieën te verbranden door extra lichaamsbeweging.

Op deze manier werk je tegelijkertijd aan je conditie en naarmate je fitter wordt verhoog je ook je verbranding. Hou daarom rekening met een paar positieve veranderingen in hoe jij je voelt en hoe je lichaam zich vormt.

Onthoud dat het geen slim idee is om gewicht te verliezen met meer dan 450 gram per week. Feit is dat je dan ook snel weer aankomt, waardoor al je inspanning en inzet voor niets is geweest. 

Het hele punt van afvallen is om de kilo’s die je bent afgevallen er ook af te houden. En zeker niet om de kilo’s in het nieuwe jaar weer omhoog zien vliegen. 

Al het bovenstaande is een prima oplossing voor NA de feestdagen. Maar je wilt niet aankomen tijdens de feestdagen dus dan kun je dat beter voor zijn nietwaar?

Wacht dus niet te lang en begin dus vandaag. Gegarandeerd dat je binnen een week resultaat gaat zien. 

Inspiratie video

Wil je een kick start maken en er zeker van zijn dat je niet gaat aankomen tijdens de feestdagen? Dan heb ik iets fantastisch voor je. Sterker nog het is zelfs mogelijk om in de maand december af te vallen. Als je wilt ontdekken hoe je dat voor elkaar kunt krijgen dan is deze inspiratie video zeker waardevol voor je. In deze inspiratie (en motivatie) video onthul ik vele inzichten. 

Inzichten waaronder hoe je kunt afvallen tijdens de feestdagen. Maar ook hoe je de 'lastige' december maand zonder kleerscheuren (lees kilo's aankomen) kunt doorkomen. Je checkt de video in enkele minuutjes. Veel kijkplezier.


Over de schrijver
Arny is al meer dan 20 jaar ondernemer in de fitnessbranche en mede eigenaar van Fit aan Zee, een small group studio voor vrouwen. Daarnaast is hij ook mede eigenaar van Baby-Bootcamp®. Ook is hij een trotse vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen