8 zaken waar je nu mee moet stoppen
27 augustus 2014 

8 zaken waar je nu mee moet stoppen

Waarschijnlijk heb je best wel een idee wat je moet doen na de vakantie. Je gaat direct aan de lijn, meld je aan bij de sportschool of gaat “hard lopen”. Maar heb je ook wel eens aan een ‘not to do list’ gedacht?

Dingen die je vooral niet meer moet doen. Bij deze heb ik 8 zaken op een rijtje gezet waar jij na de vakantie direct mee moet stoppen.

1) Uitstellen
We hebben maar weinig tijd. Waarom zou je het verspillen? Dus zorg dat je een gericht plan en concreet doel hebt. En de juiste ondersteuning en coaching uiteraard.

2) Klagen
Niemand kan met gemak en zonder struikelblokken afvallen of er een gezonder leven op na houden. Altijd zijn er aspecten die het lastig maken en die als excuus gezien kunnen worden. Denk aan: “maar ik eet op mijn werk”, “ik heb wisseldiensten”, “bij mij werkt niks”, “ik heb suiker”. Kortom met klagen om problemen die opgelost kunnen worden bereik je niet veel.

3) Anderen je leven laten bepalen
Natuurlijk is het makkelijk om op situaties te reageren als ze zich voordoen en er dan maar het beste van te maken. Maar waarom passief zijn? Neem het initiatief. Zet kleine stappen richting je doel en zie wat er gebeurt. Wachten op het initiatief van een ander is frustrerend en zolang je wacht gebeurt er niks. Jij moet het doen en jij hebt een doel dus de volgende stap is ACTIE!

4) Dingen voor vanzelfsprekend nemen
Als het goed met je gaat, wees er dankbaar voor. Gaat het slecht met je, ga er dan niet van uit dan niet vanuit dat het altijd zo zal blijven. Geniet dus ook van de momenten dat je een doel hebt bereikt. Een kledingmaat minder, paar kilootjes eraf, complimenten die je krijgt. Beloon jezelf na succes en je houdt het veel langer vol.

5) Plannen wat je niet kan plannen
Plannen is een goed idee als de toekomst voorspelbaar is. Bijvoorbeeld als je weet dat je geen enkele struikelblokken tegenkomt tijdens je afslankpoging of je sportieve doel. Maar de meeste situaties zijn niet voorspelbaar. Plannen is dan even slecht als wachten. Doe iets. Zet net als onder punt 3 kleine stappen richting je doel en kijk wat er gebeurt.

6) Stress toevoegen
Je wil altijd teveel en te snel als het gaat om afvallen. Alles 100% goed willen doen, snel afvallen, te veel dingen die je moet en teveel dingen die je niet  mag. Vroeg of laat val je door de mand en heb je een terugval. Die dingen zijn onvermijdelijk. Maak het niet erger door het jezelf te verwijten en het als een mislukking te zien. Maak het jezelf niet onnodig lastig door te streven naar perfectie, streef liever naar verbetering.

7) Negatief zijn
Er zullen altijd mensen om je heen zijn die willen klagen, fluisteren en roddelen. Wees niet één van hen. Het is nooit in je voordeel tijdens je afslankpoging. Sterker nog, je bent het gemiddelde van de 5 mensen met wie je omgaat.

8) Alles alleen willen doen
Er zijn nog meer mensen op de wereld. Zoek ze op en werk met ze samen. Laat je inspireren. Vraag ze om hun ideeën en hulp. Een fitness professional of voedingsdeskundige kan je veel sneller op weg helpen en jou succes laten hebben.

Er is geen garantie dat het opruimen van deze 8 obstakels je afslank poging succesvol zullen maken. “Maar als je deze punten op je not to do list zet, beloof ik dat je er gelukkiger van wordt.”

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen of heb je vragen en twijfels? Laat het me dan weten en plan hieronder een gratis consult met me in.

[contact-form-7 id=”877″ title=”Gratis Consult”]

 

Over de schrijver
Arny helpt als gewichtsconsulent vrouwen om een gezonde balans te vinden tussen een leuk leven hebben en toch genieten. Niet met een dieet maar door ze te leren hoe ze blijvend hun levenswijze kunnen veranderen. Arny is eigenaar van Fit aan Zee en Baby Bootcamp® en vader van 4 kinderen.
Reactie plaatsen

Vraag hier je gratis adviesgesprek aan

Vul hieronder eventjes je naam en email adres in en klik op afspraak maken.

Ja, ik ontvang graag ook waardevolle tips en adviezen.